Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 14x
1 1 5
Autor:

Francouzské brambory IV.

Středně obtížné
Ingredience
Brambory 1 kg
Uzené maso 200 g
Vejce 3 ks
Cibule 1 ks
Sůl  
Kmín  
Rostlinný olej  
Sádlo
na vymazání
 
Mléko
a 2 vejce na zalití
1 šálek

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Uvařené, studené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. V rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájený salám nebo maso a krátce opečeme. Pekáč vymažeme sádlem, na dno dáme vrstvu brambor, kterou posypeme kmínem a osolíme. ,

Další vrstvu tvoří opečená uzenina s cibulí a na kolečka nakrájená vejce. Znovu opakujeme brambory, maso s cibulí a vejce. Poslední vrstvu tvoří brambory. Pak vše pokapeme olejem, osolíme, opepříme a v troubě zapečeme. Asi po 20 minutách zalijeme mlékem a rozšlehanými vejci a ještě asi 20 minut dopékáme. Podáváme s hlávkovým salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 14x)

Komentáře k receptu: Francouzské brambory IV.

Komentáře

  1. michal   03.10.2013 | 17:12 | reagovat | závadný

    a co treba napsat na kolik stupnu se pece??? dost zasadni, ne? to naka lama bude pect na 150 a co potom nebo naopak na 250.. nechapu, jak si nekdo muze dat praci sem dat nakej recept a nenapsat to nejdulezitejsi... dmnc

    1. Perlos   17.11.2013 | 20:58 | reagovat | závadný

      no to je pravda..asi to neni duležitý..z takových receptů jsem taky hotovej..
      :-X

      1. Toncek   23.02.2014 | 19:24 | reagovat | závadný

        na kolik stupňů? odhadni ne ja mam doma plynovou troubu i kdyby napsal na kolik stupňů tak mi to je na nic

    2. karmela   05.07.2014 | 21:39 | reagovat | závadný

      Taky mi to tady chybí.. Jsem pouze sváteční kuchařka, nemám moc zkuěšeností...Výborná otázka!!!

    3. oko   12.08.2014 | 13:58 | reagovat | závadný

      Většinou to bývá kolem 180 stupňů. A Tondo, plynovou troubu má čím dál tím méně lidí, proto je tvůj příspěvek úplně k prdu....

  2. Ivana   26.06.2012 | 12:11 | reagovat | závadný

    Dobrý den, tedy ač z Brna tak Fr.br dělám z vařených ve slupce, hledám nějaký zlepšovák, ale todle teda..no, opravdu na pohled spíš nic moc...

  3. Kodl.67   22.02.2012 | 10:54 | reagovat | závadný

    ideálně napsán postup pro chlapa a po zpracování jsem byl pochválen takže za 1

  4. Michal   04.08.2011 | 1:38 | reagovat | závadný

    Nedá mi to nereagovat, ale tento recept nejsou francouzské brambory nýbrž tzv. pražské. Pravé francouzské brambory se dělají ze SYROVÝCH brambor. Prosím tedy, neiritujte ostatní ;)

    1. lenka   10.08.2011 | 18:40 | reagovat | závadný

      pravda pravda!
      :-P

  5. gabina   23.01.2011 | 14:31 | reagovat | závadný

    no, recept ok, ale celkově táák zdlouhavé. a ve finále pečení 40 minut-!? zásadně zkracuji na polovinu. a že je to fakt dobré, to potvrzuji :-)

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X