Autor:

Francouzské brambory IV.

Střední
Ingredience
Brambory 1 kg
Uzené maso 200 g
Vejce 3 ks
Cibule 1 ks
Sůl  
Kmín  
Rostlinný olej  
Sádlo
na vymazání
 
Mléko
a 2 vejce na zalití
1 šálek

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Uvařené, studené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. V rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájený salám nebo maso a krátce opečeme. Pekáč vymažeme sádlem, na dno dáme vrstvu brambor, kterou posypeme kmínem a osolíme. ,

Další vrstvu tvoří opečená uzenina s cibulí a na kolečka nakrájená vejce. Znovu opakujeme brambory, maso s cibulí a vejce. Poslední vrstvu tvoří brambory. Pak vše pokapeme olejem, osolíme, opepříme a v troubě zapečeme. Asi po 20 minutách zalijeme mlékem a rozšlehanými vejci a ještě asi 20 minut dopékáme. Podáváme s hlávkovým salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 21 x
2+
4.5 21 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 21x)

Komentáře k receptu: Francouzské brambory IV.

Komentáře

  1. Kamilka   23.10.2015 | 10:55 | reagovat | závadný

    Hele, vy kritici. Buďte rádi, že se s tím někdo píše. Na kolik stupňů a jak dlouho je přece detail. Všechno se peče na 180 st. a cca 30 min. Když to bude nedopečené, pečte déle...dle potřeby

  2. Ivana   28.07.2015 | 11:25 | reagovat | závadný

    Peču všechno do teploty 180 stupnů, to potom nemá vzniknout arylamid, který je považován za látku, která vyvolává rakovinu. Pečení trvá jen trochu déle, ale v míse je všechno uvařené a vejce na zapečení musí jen stuhnout

  3. Dasepo   12.01.2015 | 19:16 | reagovat | závadný

    Nazdar ve spolek, já neumím vařit a jsem rád, že je to tady podrobné. Kdybych to uměl tak bych asi tady nechodil. Snad jen když bych chtěl někoho prudit :-) . Díky za všechny postřehy k vaření. :-)

  4. michal   03.10.2013 | 17:12 | reagovat | závadný

    a co treba napsat na kolik stupnu se pece??? dost zasadni, ne? to naka lama bude pect na 150 a co potom nebo naopak na 250.. nechapu, jak si nekdo muze dat praci sem dat nakej recept a nenapsat to nejdulezitejsi... dmnc

      1. Toncek   23.02.2014 | 19:24 | reagovat | závadný

        na kolik stupňů? odhadni ne ja mam doma plynovou troubu i kdyby napsal na kolik stupňů tak mi to je na nic

    1. karmela   05.07.2014 | 21:39 | reagovat | závadný

      Taky mi to tady chybí.. Jsem pouze sváteční kuchařka, nemám moc zkuěšeností...Výborná otázka!!!

  5. Ivana   26.06.2012 | 12:11 | reagovat | závadný

    Dobrý den, tedy ač z Brna tak Fr.br dělám z vařených ve slupce, hledám nějaký zlepšovák, ale todle teda..no, opravdu na pohled spíš nic moc...

    1. Patra   24.04.2016 | 16:00 | reagovat | závadný

      Aha z Brna tak to chápu :-D Uvařené, studené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno: 10 nejlepších podzimních rtěnek, které drží celý den Vyzkoušeno: 10 nejlepších podzimních rtěnek, které drží celý den
Hubnutí v 50? 7 věcí, které musíte vědět Hubnutí v 50? 7 věcí, které musíte vědět
Houba, která přivozuje okamžitý orgasmus? Víme, kde roste! Houba, která přivozuje okamžitý orgasmus? Víme, kde roste!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web