Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 16x
1 1 5
Autor:

Francouzské brambory IV.

Střední
Ingredience
Brambory 1 kg
Uzené maso 200 g
Vejce 3 ks
Cibule 1 ks
Sůl  
Kmín  
Rostlinný olej  
Sádlo
na vymazání
 
Mléko
a 2 vejce na zalití
1 šálek

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Uvařené, studené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. V rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájený salám nebo maso a krátce opečeme. Pekáč vymažeme sádlem, na dno dáme vrstvu brambor, kterou posypeme kmínem a osolíme. ,

Další vrstvu tvoří opečená uzenina s cibulí a na kolečka nakrájená vejce. Znovu opakujeme brambory, maso s cibulí a vejce. Poslední vrstvu tvoří brambory. Pak vše pokapeme olejem, osolíme, opepříme a v troubě zapečeme. Asi po 20 minutách zalijeme mlékem a rozšlehanými vejci a ještě asi 20 minut dopékáme. Podáváme s hlávkovým salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 16x)

Komentáře k receptu: Francouzské brambory IV.

Komentáře

  1. Dasepo   12.01.2015 | 19:16 | reagovat | závadný

    Nazdar ve spolek, já neumím vařit a jsem rád, že je to tady podrobné. Kdybych to uměl tak bych asi tady nechodil. Snad jen když bych chtěl někoho prudit :-) . Díky za všechny postřehy k vaření. :-)

  2. michal   03.10.2013 | 17:12 | reagovat | závadný

    a co treba napsat na kolik stupnu se pece??? dost zasadni, ne? to naka lama bude pect na 150 a co potom nebo naopak na 250.. nechapu, jak si nekdo muze dat praci sem dat nakej recept a nenapsat to nejdulezitejsi... dmnc

      1. Toncek   23.02.2014 | 19:24 | reagovat | závadný

        na kolik stupňů? odhadni ne ja mam doma plynovou troubu i kdyby napsal na kolik stupňů tak mi to je na nic

    1. karmela   05.07.2014 | 21:39 | reagovat | závadný

      Taky mi to tady chybí.. Jsem pouze sváteční kuchařka, nemám moc zkuěšeností...Výborná otázka!!!

  3. Ivana   26.06.2012 | 12:11 | reagovat | závadný

    Dobrý den, tedy ač z Brna tak Fr.br dělám z vařených ve slupce, hledám nějaký zlepšovák, ale todle teda..no, opravdu na pohled spíš nic moc...

  4. Kodl.67   22.02.2012 | 10:54 | reagovat | závadný

    ideálně napsán postup pro chlapa a po zpracování jsem byl pochválen takže za 1

  5. Michal   04.08.2011 | 1:38 | reagovat | závadný

    Nedá mi to nereagovat, ale tento recept nejsou francouzské brambory nýbrž tzv. pražské. Pravé francouzské brambory se dělají ze SYROVÝCH brambor. Prosím tedy, neiritujte ostatní ;)

    1. lenka   10.08.2011 | 18:40 | reagovat | závadný

      pravda pravda!
      :-P

    2. Hanys   12.01.2015 | 12:29 | reagovat | závadný

      Jo jo ;)

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Právě sledované recepty

Další weby Mladé fronty

Dialog
X
Mobilní web