Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 17x
1
4.87 17 Francouzské brambory IV. 5 1
Autor:

Francouzské brambory IV.

Střední
Ingredience
Brambory 1 kg
Uzené maso 200 g
Vejce 3 ks
Cibule 1 ks
Sůl  
Kmín  
Rostlinný olej  
Sádlo
na vymazání
 
Mléko
a 2 vejce na zalití
1 šálek

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Uvařené, studené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. V rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájený salám nebo maso a krátce opečeme. Pekáč vymažeme sádlem, na dno dáme vrstvu brambor, kterou posypeme kmínem a osolíme. ,

Další vrstvu tvoří opečená uzenina s cibulí a na kolečka nakrájená vejce. Znovu opakujeme brambory, maso s cibulí a vejce. Poslední vrstvu tvoří brambory. Pak vše pokapeme olejem, osolíme, opepříme a v troubě zapečeme. Asi po 20 minutách zalijeme mlékem a rozšlehanými vejci a ještě asi 20 minut dopékáme. Podáváme s hlávkovým salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 17x)

Komentáře k receptu: Francouzské brambory IV.

Komentáře

  1. Kamilka   23.10.2015 | 10:55 | reagovat | závadný

    Hele, vy kritici. Buďte rádi, že se s tím někdo píše. Na kolik stupňů a jak dlouho je přece detail. Všechno se peče na 180 st. a cca 30 min. Když to bude nedopečené, pečte déle...dle potřeby

  2. Ivana   28.07.2015 | 11:25 | reagovat | závadný

    Peču všechno do teploty 180 stupnů, to potom nemá vzniknout arylamid, který je považován za látku, která vyvolává rakovinu. Pečení trvá jen trochu déle, ale v míse je všechno uvařené a vejce na zapečení musí jen stuhnout

  3. Dasepo   12.01.2015 | 19:16 | reagovat | závadný

    Nazdar ve spolek, já neumím vařit a jsem rád, že je to tady podrobné. Kdybych to uměl tak bych asi tady nechodil. Snad jen když bych chtěl někoho prudit :-) . Díky za všechny postřehy k vaření. :-)

  4. michal   03.10.2013 | 17:12 | reagovat | závadný

    a co treba napsat na kolik stupnu se pece??? dost zasadni, ne? to naka lama bude pect na 150 a co potom nebo naopak na 250.. nechapu, jak si nekdo muze dat praci sem dat nakej recept a nenapsat to nejdulezitejsi... dmnc

      1. Toncek   23.02.2014 | 19:24 | reagovat | závadný

        na kolik stupňů? odhadni ne ja mam doma plynovou troubu i kdyby napsal na kolik stupňů tak mi to je na nic

    1. karmela   05.07.2014 | 21:39 | reagovat | závadný

      Taky mi to tady chybí.. Jsem pouze sváteční kuchařka, nemám moc zkuěšeností...Výborná otázka!!!

  5. Ivana   26.06.2012 | 12:11 | reagovat | závadný

    Dobrý den, tedy ač z Brna tak Fr.br dělám z vařených ve slupce, hledám nějaký zlepšovák, ale todle teda..no, opravdu na pohled spíš nic moc...

    1. Patra   24.04.2016 | 16:00 | reagovat | závadný

      Aha z Brna tak to chápu :-D Uvařené, studené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, kterými si pomalu, ale jistě ničíte vztah! Děláte to také? 10 věcí, kterými si pomalu, ale jistě ničíte vztah! Děláte to také?
Vášnivé chvíle: Co musí vaše znamení v létě podniknout, aby zažilo léto snů? Vášnivé chvíle: Co musí vaše znamení v létě podniknout, aby zažilo léto snů?
Snažíte se o miminko? Známe recept… Snažíte se o miminko? Známe recept…
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web