Autor:

Francouzské brambory IV.

Střední
Ingredience
Brambory 1 kg
Uzené maso 200 g
Vejce 3 ks
Cibule 1 ks
Sůl  
Kmín  
Rostlinný olej  
Sádlo
na vymazání
 
Mléko
a 2 vejce na zalití
1 šálek

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Uvařené, studené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. V rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájený salám nebo maso a krátce opečeme. Pekáč vymažeme sádlem, na dno dáme vrstvu brambor, kterou posypeme kmínem a osolíme. ,

Další vrstvu tvoří opečená uzenina s cibulí a na kolečka nakrájená vejce. Znovu opakujeme brambory, maso s cibulí a vejce. Poslední vrstvu tvoří brambory. Pak vše pokapeme olejem, osolíme, opepříme a v troubě zapečeme. Asi po 20 minutách zalijeme mlékem a rozšlehanými vejci a ještě asi 20 minut dopékáme. Podáváme s hlávkovým salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 20 x
2+
4.5 20 5 1

Komentáře k receptu: Francouzské brambory IV.

Komentáře

  1. Kamilka   23.10.2015 | 10:55 | reagovat |

    Hele, vy kritici. Buďte rádi, že se s tím někdo píše. Na kolik stupňů a jak dlouho je přece detail. Všechno se peče na 180 st. a cca 30 min. Když to bude nedopečené, pečte déle...dle potřeby

  2. Ivana   28.07.2015 | 11:25 | reagovat |

    Peču všechno do teploty 180 stupnů, to potom nemá vzniknout arylamid, který je považován za látku, která vyvolává rakovinu. Pečení trvá jen trochu déle, ale v míse je všechno uvařené a vejce na zapečení musí jen stuhnout

  3. Dasepo   12.01.2015 | 19:16 | reagovat |

    Nazdar ve spolek, já neumím vařit a jsem rád, že je to tady podrobné. Kdybych to uměl tak bych asi tady nechodil. Snad jen když bych chtěl někoho prudit :-) . Díky za všechny postřehy k vaření. :-)

  4. michal   03.10.2013 | 17:12 | reagovat |

    a co treba napsat na kolik stupnu se pece??? dost zasadni, ne? to naka lama bude pect na 150 a co potom nebo naopak na 250.. nechapu, jak si nekdo muze dat praci sem dat nakej recept a nenapsat to nejdulezitejsi... dmnc

      1. Toncek   23.02.2014 | 19:24 | reagovat |

        na kolik stupňů? odhadni ne ja mam doma plynovou troubu i kdyby napsal na kolik stupňů tak mi to je na nic

    1. karmela   05.07.2014 | 21:39 | reagovat |

      Taky mi to tady chybí.. Jsem pouze sváteční kuchařka, nemám moc zkuěšeností...Výborná otázka!!!

  5. Ivana   26.06.2012 | 12:11 | reagovat |

    Dobrý den, tedy ač z Brna tak Fr.br dělám z vařených ve slupce, hledám nějaký zlepšovák, ale todle teda..no, opravdu na pohled spíš nic moc...

    1. Patra   24.04.2016 | 16:00 | reagovat |

      Aha z Brna tak to chápu :-D Uvařené, studené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web