Francouzské brambory IV.

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 20
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 200
      g uzené maso
    • 3
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • kmín
    • rostlinný olej
    • sádlo na vymazání
    • 1
      šálek mléko a 2 vejce na zalití

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvařené, studené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. V rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájený salám nebo maso a krátce opečeme. Pekáč vymažeme sádlem, na dno dáme vrstvu brambor, kterou posypeme kmínem a osolíme. ,
2
Další vrstvu tvoří opečená uzenina s cibulí a na kolečka nakrájená vejce. Znovu opakujeme brambory, maso s cibulí a vejce. Poslední vrstvu tvoří brambory. Pak vše pokapeme olejem, osolíme, opepříme a v troubě zapečeme. Asi po 20 minutách zalijeme mlékem a rozšlehanými vejci a ještě asi 20 minut dopékáme. Podáváme s hlávkovým salátem.
Zařazení: Chuťovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Patra
    Patra |

    24. 4. 2016 16:00

    Aha z Brna tak to chápu :-D Uvařené, studené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • Kamilka
    Kamilka |

    23. 10. 2015 10:55

    Hele, vy kritici. Buďte rádi, že se s tím někdo píše. Na kolik stupňů a jak dlouho je přece detail. Všechno se peče na 180 st. a cca 30 min. Když to bude nedopečené, pečte déle...dle potřeby

  • Ivana
    Ivana |

    28. 7. 2015 11:25

    Peču všechno do teploty 180 stupnů, to potom nemá vzniknout arylamid, který je považován za látku, která vyvolává rakovinu. Pečení trvá jen trochu déle, ale v míse je všechno uvařené a vejce na zapečení musí jen stuhnout

  • Dasepo
    Dasepo |

    12. 1. 2015 19:16

    Nazdar ve spolek, já neumím vařit a jsem rád, že je to tady podrobné. Kdybych to uměl tak bych asi tady nechodil. Snad jen když bych chtěl někoho prudit :-) . Díky za všechny postřehy k vaření. :-)

  • Hanys
    Hanys |

    12. 1. 2015 12:29

    Jo jo ;)

  • Hanys
    Hanys |

    12. 1. 2015 12:29

    Jo jo ;)

  • Milan
    Milan |

    19. 10. 2014 12:07

    Milá Ivo, i já se tedy zařadím mezi ty co pišou podle Vás pindy. Učím se teď vařit a zrovna jsem hledal jakou teplotu mám nastavit. Moc hezky jste to tady napsala. Kdyby hloupost nadnášela, tak Vy se tady vznášíte jako holubička.

  • Val
    Val |

    28. 8. 2014 15:41

    Pak je taky možné psát recepty stylem : Mouka, cukr, jabka, prášek do pečiva...." Kolik ? Jaká mouka ?..... To snad víte kolik když pečete jinou buchtu, néééé ??? Hloupost a nafoukanost kráčívají ruku v ruce, drahá Ivo. Napsat orientační teplotu by opravdu nikoho nezabilo. Ano - skutečně na internetu hledají recepty i nekuchaři a pak je docela zásadní jestli dají něco péct na 300 nebo 150 stupňů. PS: Recept je možná podobný tomu co jste dělali doma, možná je i dobrý, ale nejsou to francouzské brambory, kdybyste se postavili na hlavu .-) Pokud vám vadí faktické poznámky je to pouze váš problém.

  • Iva
    Iva |

    21. 8. 2014 10:40

    Zaráží mě vaše skvostné komentáře...pindy jak mají být... Na kolik to péct? Tak snad víte na kolik zapekate ostatní věci... Pokud jste nekuchari tak buďte rádi za nějaké ty návody a recepty a nestekejte tu... Recept je podobný co jsme dělali doma a je dobry... Pokud se vám to nelíbí nemusíte to tu hanet a jděte pryč

  • oko
    oko |

    12. 8. 2014 13:58

    Většinou to bývá kolem 180 stupňů. A Tondo, plynovou troubu má čím dál tím méně lidí, proto je tvůj příspěvek úplně k prdu....

  • karmela
    karmela |

    5. 7. 2014 21:39

    Taky mi to tady chybí.. Jsem pouze sváteční kuchařka, nemám moc zkuěšeností...Výborná otázka!!!

  • Mirek
    Mirek |

    1. 6. 2014 12:21

    Proč tu není fotka receptu?? Autor to jen zkopíroval a přidal aniž by uvařil??

  • Jan
    Jan |

    27. 2. 2014 13:11

    Tenhle recept je úplně na ********.Hrozně amatérsky dělaný stráky.Důležité info chybí!!!

  • Toncek
    Toncek |

    23. 2. 2014 19:26

    Chybí mi v tom receptu majorán :-)

  • Toncek
    Toncek |

    23. 2. 2014 19:24

    na kolik stupňů? odhadni ne ja mam doma plynovou troubu i kdyby napsal na kolik stupňů tak mi to je na nic

  • Quido
    Quido |

    17. 2. 2014 11:13

    dobrý den je to výborné :-) :-)

  • Perlos
    Perlos |

    17. 11. 2013 20:58

    no to je pravda..asi to neni duležitý..z takových receptů jsem taky hotovej.. :-X

  • michal
    michal |

    3. 10. 2013 17:12

    a co treba napsat na kolik stupnu se pece??? dost zasadni, ne? to naka lama bude pect na 150 a co potom nebo naopak na 250.. nechapu, jak si nekdo muze dat praci sem dat nakej recept a nenapsat to nejdulezitejsi... dmnc

  • jarmila
    jarmila |

    26. 7. 2013 10:52

    :-( to vypada jak bramborovy salat hnus

  • viktor
    viktor |

    22. 6. 2013 21:56

    no to je hnus,tak to snad nemá být ani ve snu.

  • Jirka
    Jirka |

    28. 5. 2013 11:25

    Ta fotografie snad nejsou francouzské brambory pro pána boha!!! :-)

  • x
    x |

    18. 3. 2013 19:48

    O:-)

  • Pavel UL
    Pavel UL |

    15. 2. 2013 14:55

    :-$

  • Pavel UL
    Pavel UL |

    15. 2. 2013 14:51

    a ještě bych tam prdnul šlupky, čočku, kroupy, trochu sušené vojtěšky a šup s tím slepicím :-D ba ne je to fakt prudce jedlé a zasytí.

  • Pavel UL
    Pavel UL |

    15. 2. 2013 14:45

    Ahoj. Přidávám do nich odkáplou směs do bramb. salátu, Aby nebyla tak pevná kyselá dám tu směs po 3 minutách k ostatnímu do pánve a prudce prohřeju. Je to i lépe travitelné. Pa a mlask ;-)

  • Jarunka12
    Jarunka12 |

    9. 10. 2012 18:56

    Z tý fotky je mi na blití. :-$

  • Luk
    Luk |

    28. 8. 2012 17:02

    madam, nikdo vám to nevnucuje, ale je vidět, že Francii jste viděla jen prstem na mapě...

  • nn
    nn |

    4. 8. 2012 15:03

    na pravá fr. brambory se dává pouze cibule a dělá se ze syrových brambor :-)

  • Michal
    Michal |

    4. 8. 2012 14:29

    To, že to děláte 20 let nemá nic společného s tím, co je francouzské národní jídlo ;)

  • Ivana
    Ivana |

    26. 6. 2012 12:11

    Dobrý den, tedy ač z Brna tak Fr.br dělám z vařených ve slupce, hledám nějaký zlepšovák, ale todle teda..no, opravdu na pohled spíš nic moc...

  • Věra
    Věra |

    9. 6. 2012 16:21

    tak ja jsu na to.... :-$ a neptari tam jeste zelenina????? :-\ :-\ :-\ :-\

  • Beruska
    Beruska |

    22. 5. 2012 12:21

    A kolik vajec uvařim?Já je uvařila všechna :-D a pak mi nezbylo vejce do mléka. :-$

  • Jarek
    Jarek |

    22. 2. 2012 16:11

    ŠARCE nepiskuj ty myndžo neumiš vařit tak se nediv ničemu :-D

  • Kodl.67
    Kodl.67 |

    22. 2. 2012 10:54

    ideálně napsán postup pro chlapa a po zpracování jsem byl pochválen takže za 1

  • EMA
    EMA |

    23. 1. 2012 14:40

    Já teda dělám FRANCOUSKE BRAMBORY trochu jinak! ;-) Ale když jsem to uvařila tak to bylo dobrý takže davam za 1 8-)

  • Šárka
    Šárka |

    14. 1. 2012 09:25

    jak jste přišli na to, že se to dělá zásadně ze syrových brambor? Já to dělám už minimálně 20 let z uvařenýc ve slupce, jak to dělávala maminka a babička ato prosím jsme Pražáci jak tady bylo vyzdvi hnuto.Znám hodně lidí, žec to dělá ze syrových aje mi to jedno, je to hlavně každého věc a důležité je když to chutná.Je fakt, že na této fotce to vypadá dost divně

  • martina
    martina |

    7. 1. 2012 15:48

    to je nějaká úplně jiná fotka, ne? Vypadá spíše jako bramborový salát s mrkví, hráškem a kukuřicí...

  • Martin H.
    Martin H. |

    31. 12. 2011 15:53

    To zrovna! :-(

  • Jarda
    Jarda |

    22. 11. 2011 11:00

    Aby ses neposral...

  • Klárka
    Klárka |

    30. 8. 2011 12:21

    Ano, právě jsem vařila oběd a docela jsem koukala, ale radši jsem je udělala podle svého :))

  • lenka
    lenka |

    10. 8. 2011 18:40

    pravda pravda! :-P

  • Michal
    Michal |

    4. 8. 2011 01:38

    Nedá mi to nereagovat, ale tento recept nejsou francouzské brambory nýbrž tzv. pražské. Pravé francouzské brambory se dělají ze SYROVÝCH brambor. Prosím tedy, neiritujte ostatní ;)

  • Hanz
    Hanz |

    12. 7. 2011 15:06

    tak jestli vám brambor(Y) chutnal(I), tak musí být určo dobré :-D

  • Qitek
    Qitek |

    31. 1. 2011 11:04

    Esteticky me to uplne odradilo :-$

  • gabina
    gabina |

    23. 1. 2011 14:31

    no, recept ok, ale celkově táák zdlouhavé. a ve finále pečení 40 minut-!? zásadně zkracuji na polovinu. a že je to fakt dobré, to potvrzuji :-)

  • Denisa
    Denisa |

    16. 1. 2011 11:53

    Vyzkoušela jsem tento recept už dvakrát a pokaždé nám tyto francouzské brambory chutnali! Opravdu doporučuji!!! ;-)

  • PAvel
    PAvel |

    14. 11. 2010 09:17

    Dobrý den. Zkuste to příště bez toho prášku od Vitany. Trochu zdravěji a bez chemie. )) ;-)

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    31. 1. 2009 11:42

    Robím tak ako Terezka, ale zo suových zemiakov, a bez klobásy /keď nie sme len dvaja, ale sú tu aj deti, tak klobásu dávam, ale nie veľa akurát len na jemnú chuť a barvu/. Zemiaky sú na tenko nakrájané a krásne za upečú na mekúčko, a hlavne mám rada, keď je to dobre šťavnaté. Už sa teším, idem ich práve vyberať z trúby a ideme si zabaštiť. Dobrú chuť

  • Vladan M
    Vladan M |

    31. 1. 2009 08:43

    Výborné,nikdy jsem francozské brambory nějak nemusel,ale tento recept je 1A. Žádná dieta to ale není :-)

  • Vladan M
    Vladan M |

    20. 12. 2008 10:51

    Výborný recept.Jen dělám ze syrových brambor a v římském hrnci.Mléko s vejcem dávám hned aby hrnec nepraskl.

  • mirka
    mirka |

    22. 9. 2007 06:59

    Terezo, ta Vaše slovenská verze franc.brambor je bezchybná, naučila mě je tchyně ze Slovenska,jiné nedělám,jen jedna vada :tedy opravdu nejsou dietní :-))Ale klobáska musí být dobrá,kvalitní, dost papriková,udělá skvělou barvui chuť ,ne nějaká laciná typu ostrava nebo podobně ..ani žádné lepší párky

  • M J
    M J |

    12. 6. 2007 12:28

    Zdravím vás. Povedli se mi fajn fr.brambory: udělám si základ, tj. brambory uvařím ve slupce, nakrájím na kostičky, sůl, pepř, dávám i kapku česneku. Přidám kukuřici, hrášek, červenou papriku, cibuli (to může i nemusí být). Poté vezmu směs v sáčku od Vitany (tu na zapékání), smíchám se smetanou ke šlehání, a vmíchám do brambor. Podle toho jakou omáčku mám, volím poslední ingredienci - když sýrovou, posypu pak na pekáči brambory sýrem, když houbovou, vmíchám do brambor žampiony, když směs na filety, pokladu brambory filetamy a zaliju omáčkou. Zkoušel jsem i jiné kombinace, např. brokolici, rajčata.. (doporučuji nakrájet a vložit před dopečením na brambory a zalít směsí z vajec a nastrouhaného tvrdého sýra..)

  • Žaneta
    Žaneta |

    4. 4. 2007 18:25

    abych řekla pravdu já ještě francouzáky nedělala ale jsem ráda za vaše rady a hned se do toho vložím.Jen to zaliju kyslou smetanou a posypu sýrema uvidíme jaká bude chut ale doufám že se chlapům zavděčím.

  • Kateřina
    Kateřina |

    22. 1. 2007 12:59

    Dnes jsem poprvé vyzkoušela recept francouzské brambory, vybra la jsem jsi tento recept, protože mně velice zaujal a musím říct, že fakt perfektní rychlé jídlo.Pokrm jsem nezalívala mlékem, ale zakysanou smetanou a ještě jsem navrch přidala plátky syra.

  • Eva
    Eva |

    15. 4. 2006 22:07

    Přidávám ještě sterilovanou zeleninu( kunovjanka,moravanka.atd),je to výborné...

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    3. 2. 2006 14:07

    Já jsem začala používat kráječ na bramborový salát z časových důvodů, je to o hodně rychlejší a mohu potvrdit, že i chuťově lepší.

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    3. 2. 2006 13:54

    Dnes jsem vařila, brambory jsem na radu kamarádky nakrájema na hranolky ( kráječem na bram. salát ) a bylo to super. Brambory nasály vůni cibulky a uzeného. Vařená vajíčka nedávám, stačí nám ty na zalití. Přílohu máme červenou řepu. Mňam !

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    10. 11. 2005 11:58

    My robíme francúzske zemiaky tak, že striedame vrstvu v šupke uvarených a na kolieska narezaných zemiakov, vrstvu koliesok klobásky a vrstvu na kolieska narezaných vajíčok na tvrdo. Na vrchu sú zemiaky a jednotlivé vrstvy osolíme. Zalejeme kyslou smotanou a zapekáme. Podávame s kyslou uhorkou.

  • Tajtrlik
    Tajtrlik |

    10. 11. 2005 09:27

    U nás se osmahnutá cibule smíchá s brambory, a na to daváme neosmahnuté plátky gothaje, zase brambory s cibulí a vajíčkem s mlékem zalejeme když už to začíná zlátnout

  • Belasek
    Belasek |

    10. 11. 2005 06:08

    Neumim varit presne podle receptu, takze jsem si to trosku upravila jako vzdy. Zzapekala jsem take jen 20 min. Bylo to vyborne. Diky za skvely napad!

  • Zuzana Vítová
    Zuzana Vítová |

    18. 10. 2005 14:56

    Recept je dobrý, také jsem přidala strouhaný sýr a zapékala jen 25 minut. Děkuji za recept, moc nám to chutnalo.

  • Didak
    Didak |

    22. 9. 2005 16:19

    Také neni špatné to vše smichat a přidat lžíci plnotučné hořtice. Dodá tomu jemně pikantní chuť.

  • Marcela
    Marcela |

    30. 7. 2005 15:56

    Misto uzenýho masa jsem požila měkký salám Junior a na strouhaný, je to levný a dobrý. zkuste to!

  • Martina
    Martina |

    8. 6. 2005 11:59

    Také doporučuji každou vrstvu brambor spolu s kmínem a solí posypat černým mletým pepřem. Je to pikantnějsí. Kmín jsem použila mletý.Nám to moc chutnalo s uzeným masem.Mlékem s vejci jsem pokrm zalila hned a pekla 25 minut.40 minut se mi zdá moc.

  • Martina
    Martina |

    8. 6. 2005 11:45

    Vynikající! Souhlasím s Jirkou, trochu sýra neuškodí.

  • Jiří Skočilas
    Jiří Skočilas |

    13. 7. 2004 09:06

    Recept je výborný, ještě jsem přidal na vrch vrstvu strouhaného sýra. Houby by také nemuseli být špatné !!