Autor:

Francouzské brambory

Snadné
Ingredience
Brambory  
Měkký salám  
Vejce
na tvrdo uvařené
 
Sůl  
Kmín  
Olej
na vymaštění pekáčku a prokládání vrstev
 

Postup přípravy:

Brambory oškrábeme, nebo okrouháme (nevaříme), opereme v tekoucí vodě a nakrájíme na plátky o tloušťce asi 2-3mm. Na tvrdo uvařená vejce nakrájíme na plátky. Nádobu na pečení vymastíme lehce olejem. Potom na dno rozložíme vrstvu nakrájených brambor. Vrstvu „mastílkem“ lehce potřeme olejem a posypeme solí a kmínem. Na takto upravené brambory položímr vrstvu uzenina a na ni opěr vrstvu brambor. Vrstvu potřeme olejem, posolíme a pokmínujeme a položíme na ni vrstvu nakrájených vajec na které opět položíme vrstvu brambor, potřeme olejem, posolíme a pokmínujeme a pokračujeme dále až je nádoba plná. Poslední vrstvou jsou brambory. Potom pečeme v troubě, nebo remosce, až jsou brambory měkké. Podáváme teplé a ihned konzumujeme. Není vhodné k uchování zbytku v lednici.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Paella Tip na víkend: Barevné Španělsko Články z

Komentáře k receptu: Francouzské brambory

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web