Autor:

Francouzské brambory

Snadné
Ingredience
Brambory  
Měkký salám  
Vejce
na tvrdo uvařené
 
Sůl  
Kmín  
Olej
na vymaštění pekáčku a prokládání vrstev
 

Postup přípravy:

Brambory oškrábeme, nebo okrouháme (nevaříme), opereme v tekoucí vodě a nakrájíme na plátky o tloušťce asi 2-3mm. Na tvrdo uvařená vejce nakrájíme na plátky. Nádobu na pečení vymastíme lehce olejem. Potom na dno rozložíme vrstvu nakrájených brambor. Vrstvu „mastílkem“ lehce potřeme olejem a posypeme solí a kmínem. Na takto upravené brambory položímr vrstvu uzenina a na ni opěr vrstvu brambor. Vrstvu potřeme olejem, posolíme a pokmínujeme a položíme na ni vrstvu nakrájených vajec na které opět položíme vrstvu brambor, potřeme olejem, posolíme a pokmínujeme a pokračujeme dále až je nádoba plná. Poslední vrstvou jsou brambory. Potom pečeme v troubě, nebo remosce, až jsou brambory měkké. Podáváme teplé a ihned konzumujeme. Není vhodné k uchování zbytku v lednici.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Špagety s hlívou, sýrem a ořechy Novoroční nápady na váš stůl Články z

Komentáře k receptu: Francouzské brambory

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web