Francouzské brambory

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • brambory
    • měkký salám
    • vejce na tvrdo uvařené
    • sůl
    • kmín
    • olej na vymaštění pekáčku a prokládání vrstev

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oškrábeme, nebo okrouháme (nevaříme), opereme v tekoucí vodě a nakrájíme na plátky o tloušťce asi 2-3mm. Na tvrdo uvařená vejce nakrájíme na plátky. Nádobu na pečení vymastíme lehce olejem.
2
Potom na dno rozložíme vrstvu nakrájených brambor. Vrstvu "mastílkem" lehce potřeme olejem a posypeme solí a kmínem. Na takto upravené brambory položímr vrstvu uzenina a na ni opěr vrstvu brambor.
3
Vrstvu potřeme olejem, posolíme a pokmínujeme a položíme na ni vrstvu nakrájených vajec na které opět položíme vrstvu brambor, potřeme olejem, posolíme a pokmínujeme a pokračujeme dále až je nádoba plná. Poslední vrstvou jsou brambory. Potom pečeme v troubě, nebo remosce, až jsou brambory měkké. Podáváme teplé a ihned konzumujeme. Není vhodné k uchování zbytku v lednici.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.