Francouzská specialita z Alp Tartiflette

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg brambory
    • 150
      g šunka Nebo slanina
    • 1
      ks hermadůr
    • 1
      ks cibule Větší
    • 2
      stroužek česnek
    • ledový salát
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks paprika
  • Zálivka
    • hořčice plnotučná Nebo francouzská hořčice
    • balzamikový ocet
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V papiňáku nejdříve lehce na másle nebo olivovém oleji osmažte cibuli nakrájenou na půlkroužky a česnek na plátky, přidejte šunku, pak brambory nakrájené na kolečka (není nutné je ani loupat), osolte, dobře promíchejte a ihned uzavřete pokličkou. Počkejte, až papiňák začne pískat, pak vařte cca 3-5 minut (opravdu bez přidání vody).
2
Mezitím připravte zeleninový salát, rozdělte ho na talíře a polijte zálivkou, na to navrstvíte hotové brambory a pokladete plátky Hermadůru, který se na horkých bramborách mírně rozteče.
3
Je to rychlé, jednoduché a u nás velmi oblíbené jídlo!
Zařazení: Maso Uzeniny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.