Francouzská česnečka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jana.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g brambory
    • sůl
    • 1
      l voda
    • 1
      l mléko
    • 30
      g máslo
    • 4
      stroužek česnek
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané brambory zalijeme osolenou vodou a vaříme do měkka. Vodu slijeme do jiné nádoby, brambory rozšťoucháme s horkým mlékem a vymícháme na kaši.
2
Zředíme slitou vodou z brambor, přidáme kousek másla, utřený česnek - necháme projít varem a nakonec vložíme hodně sekané petrželky.
3
<BR>Je to jednoduché, jemné a výborné. Tento recept používám, když vím, že mi určite zbyde bramborová kaše, tak si schovám vodu a večer máme príma polévku.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Honzík
    Honzík |

    2. 4. 2013 17:28

    Mockrat dekuji. Poprve v zivote jsem varil cesnecku a vsem moc chutnala. ;-)

  • birtik
    birtik |

    26. 7. 2012 21:05

    Vynikající! Jednoduché, syté, chutné.

  • Petra Friedrichová
    Petra Friedrichová |

    25. 6. 2009 11:44

    Právě jsem tuto polévku dodělala a plním si žaludek...musím říct, že do ní není potřeba nic jiného přidávat, je velmi jemná a dobrá...mňam, výborná změna, dobrý nápad. Díky, P.

  • Anonym
    Anonym |

    24. 11. 2007 18:48

    come

  • Jiřka Kadleců
    Jiřka Kadleců |

    24. 11. 2007 12:32

    Luxusní česnečka!!! Děkuji za recept a všem doporučuji.

  • lenka žilková
    lenka žilková |

    10. 7. 2006 13:09

    Přidala jsem torchu kopru-moc dobré.

  • maki
    maki |

    9. 2. 2006 15:19

    Pridala jsem tavený sýr, skrájený dietní párek a vejce, také buj=on a všem chutnalo!!!Skvělé a levné!!

  • Pilence
    Pilence |

    7. 3. 2005 11:17

    Mela jsem doma zbytek bramborove kase ochucene majorankou a cesnekem. Na mrazaku "vyvar" z fazoli. Vyborny tip na zpracovani zbytku! Pile