Francouzké brambory

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
120 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 0,5
      kg uzeniny
    • 2
      kelímek smetana
    • 1
      česnek
    • 1
      lžička muškátový květ
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oškrábané syrové brambory nastrouháme na plátkovém struhadle, promícháme se solí a pepřem, případně přidáme drobně krájenou uzeninu. Rovnoměrně rozložíme dopekáče, dobře vymazaného máslem.
2
Dva kelímky sladké smetany smícháme s menší paličkou česneku utřeného se solí a malou lžičkou muškátového květu, množství koření není nijak přehnané. Nalijeme na brambory a odkryté pečeme velmi zvolna, asi na 140 °C 75-90 minut.V předpisu je uvedena šlehačka, já dávám dvanáctiprocentní smetanu. Je lehčí a na chuti neubere, mám to vyzkoušené.
Zařazení: Přílohy Brambory

Komentáře k receptu

  • Dan
    Dan |

    6. 2. 2016 11:21

    :-D :-D :-D

  • Petra Fojtíková
    Petra Fojtíková |

    12. 7. 2007 13:00

    a vršek se může zalít rozšlehaným vajíčkem a posypat nastrouhaným sýrem... hamy mnamy

  • Jiný anonym
    Jiný anonym |

    8. 12. 2006 01:55

    Zapečené brambory jsou dobré i bez masa, napadají mě třebas s rajčátky (asi by se hodilo nadrobit na ně trochu nivy a pak zalít tou smetánkou), nebo s jinou zeleninou ... možností je spousta, chce to jen krapánek fantazie, dámy

  • Iveta Bílková
    Iveta Bílková |

    6. 12. 2006 18:13

    No anonyme - je tam přece uzenina. To je taky maso , když tam dáte třeba uzenou krkovici : o)) Já používám ještě koření Kotany "Francouzské brambory" Je to s ním vynikající!!!

  • Petra Vojtášková
    Petra Vojtášková |

    6. 12. 2006 17:25

    co třeba to půl kila uzeniny ??? Nebo to není maso ?

  • kačka
    kačka |

    6. 12. 2006 17:21

    anonyme, ty nevíš, že uzenina je taky maso???

  • Anonym
    Anonym |

    6. 12. 2006 17:01

    a kde je ňáké masíčko??já bych si smlsla ale přítel by asi radost neměl:o))))

  • Věra
    Věra |

    6. 12. 2006 13:23

    To teda musí vonět.. už se na to těším...