Fondue z toblerone

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Zdravy mlsoun

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 125
      ml smetana ke šlehání
    • ovoce
    • sušenka
    • 200
      g čokoláda Toblerone nahrubo nasekaná
    • 1
      lžíce kávový likér

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozpustit v ohni čokoládu a šlehačku, přidat likér a ihned podávat s krájeným, nebo celým ovocem (kiwi, ananas, jahody, kanadské borůvky atd.). Je lepší, když pod fondue hoří nízká svíčka. Ovoce napichujeme na vhodná napichovátka, při cestě do úst podložíme sušenkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    20. 9. 2009 13:54

    Ovocné fondue děláme také, i když ne z Toblerone, ale z kvalitní hořké čokoláda (z cca 70%tní). Do 100g rozpuštěné čokolády přidávám cca 50 g másla a frťana třešňovice, meruňkovice a pod. alkoholu. Ovoce doporučuji předem nachystat - vypeckovat, nakrájet na sousta atd. Naposledy jsme měli nektarinku, hroznové víno. ostružiny, banán a švestky. Je to výborná chuťovka a zejména děti ocení to, že si sousta samy připravují. Simča