Autor:

Fondán

20 minut PT0H20M
Střední
Porce: 1
Ingredience
Želatina plátková 2 ks
Moučkový cukr
plus na posypání
1 kg
Potravinářské barvivo
gelové
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Ostatní

Namočte plátky želatiny asi na 10 minut do misky se studenou vodou. Dobře je vyždímejte a po jednom rozmíchejte v 60 ml teplé vody, až se želatina rozpustí. Vmíchejte glycerin a glukózu, až bude všechno spojené a dejte stranou.
Moučkový cukr prosejte do velké mísy. Uprostřed vytvořte důlek a vlijte do něj po částech želatinovou směs. Stále míchejte a propracovávejte, až se vytvoří koule.
Plochu poprašte moučkovým cukrem a vyklopte na ni kouli fondánu. Prohněťte, až bude hladká a vláčná, je-li hmota suchá, přidejte pár kapek vody, nebo trochu cukru, pokud je moc lepivá.
Na obarvení fondánu použijte párátko, kterým nakapejte několik kapek barviva. Fondán přeložte přes barvu a pak prohněťte, aby se barva rovnoměrně rozptýlila.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Láhev plná vánoční vůně Články z

Komentáře k receptu: Fondán

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web