Fondán

Hodnocení:

Moje:

20 minut
1
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks želatina plátková
    • 1
      kg moučkový cukr plus na posypání
    • 1
      ks potravinářské barvivo gelové

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Namočte plátky želatiny asi na 10 minut do misky se studenou vodou. Dobře je vyždímejte a po jednom rozmíchejte v 60 ml teplé vody, až se želatina rozpustí. Vmíchejte glycerin a glukózu, až bude všechno spojené a dejte stranou.
2
Moučkový cukr prosejte do velké mísy. Uprostřed vytvořte důlek a vlijte do něj po částech želatinovou směs. Stále míchejte a propracovávejte, až se vytvoří koule.
3
Plochu poprašte moučkovým cukrem a vyklopte na ni kouli fondánu. Prohněťte, až bude hladká a vláčná, je-li hmota suchá, přidejte pár kapek vody, nebo trochu cukru, pokud je moc lepivá.
4
Na obarvení fondánu použijte párátko, kterým nakapejte několik kapek barviva. Fondán přeložte přes barvu a pak prohněťte, aby se barva rovnoměrně rozptýlila.
Zařazení: Moučníky Ostatní

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.