Florentský koláč

2951 kJ 705 kalorií kJ
40 minut PT0H40M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Olivový olej 2 lžíce
Česnek
nakrájený na tenké plátky
2 stroužek
Listový špenát 400 g
Smetana ke šlehání 1 kelímek
Lučina 50 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Sůl  
Pepř mletý  
Listové těsto 375 g
Vejce 4 ks

Postup přípravy:

Troubu předehřejeme na 220 C. Olej rozpalte ve velké pánvi, přidejte česnek a po chvíli i špenátové listy. Míchejte a nechte je v klidu. Po zhruba 3 minutách sejměte z pánve, nechte mírně zchladnout a špenát vyždímejte. Vraťte do pánve, přilijte smetanu, zahřívejte a nechte mírně zhoustnout. Nakonec vmíchejte lučinu, ochuťte špetkou muškátového oříšku, solí a pepřem.

Listové těsto rozválejte na pečícím papíru do obdélníku, okraje zahněte dovnitř vytvoří zvýšený kraj. Plochu propíchejte vidličkou a dejte na 15 minut péct. Vyjměte z trouby a na koláč rozprostřete špenát a na 4 místech u rohů vyklepněte vejce a dáme koláč zpátky do trouby. Pečeme 10 minut a můžeme nandavat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Kanapky Trendy kanapky Články z

Komentáře k receptu: Florentský koláč

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web