Florentinky

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g máslo
    • 125
      g cukr
    • 40
      g med
    • 90
      g mandle nudličky
    • 75
      ml mléko
    • 25
      g oranžáda
    • 25
      g citronáda
    • třešně červené a zelené kandované třešně na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Změklé máslo, cukr, med, mléko, oranžádu a citronádu dáme na pánev a zlehka asi 15 minut povaříme. Pak přidáme mandle, nakrájené na nudličky. Troubu předehřejeme na 175 °C. Z mandlového těsta vytvoříme na plechu kopečky. Kandované třešně nasekáme a posypeme jimi cukroví.
2
Pečeme v předehřáté troubě (180 °C) asi 8 minut. Hromádky, které se při pečení příliš roztečou, opravíme kulatou formičkou. Formičku namáčíme do studené vody, aby se na ní cukroví nelepilo.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.