Flambované hrušky s pomerančem

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks hrušky
    • 3
      ks pomeranč
    • 30
      g máslo
    • 3
      lžíce brandy
    • šťáva z půlky citronu, nebo limetky
    • 3
      lžíce hnědý cukr měkký
    • 2
      lžíce pistácie nahrubo nasekané, nesolené
    • meduňka čerstvé

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme jádřince. Čtvrtky hrušek poté nakrájíme na plátky a zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Pomeranče oloupeme a vyjmeme z nich bílé středy. Pak je příčně nakrájíme na úhledná kolečka. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme hnědý cukr a mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Do pánve přidáme plátky hrušek a z každé strany je mírně pečeme asi 3 minuty (musí mírně změknout, ale nerozpadat se).
2
Na poslední minutu přidáme kolečka pomeranče a často je obracíme, aby se celá pokryla šťávou z pánve. Děrovanou lžící přendáme hrušky a pomeranče do servírovacích mističek a udržujeme je tepké. Šťávu v pánvi zahřejeme, necháme mírně vyvařit a poté ji přelijeme ovoce. Do pánve přilijeme brandy, zahřejeme a zapálíme. Hořícím brandy přelijeme ovoce.
3
Podáváme na nahřátých miskách posypané nasekanými nesolenými pistáciemi a ozdobené lístky meduňky. Dezert lze v nealkoholické verzi připravit i bez flambování.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Komentáře k receptu

  • JaničQa
    JaničQa |

    16. 2. 2011 13:01

    Fuuuuuuuuuuuuuuuuuj :-$ :-$ :-$ :-$ :-$