Flambovaná vepřová panenka v kabátku

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g vepřová panenka
    • 100
      g anglická slanina
    • 0,5
      dl rostlinný olej
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      dl vepřový vývar
    • 600
      g vařené brambory
    • rozmarýn
    • máslo
    • 0,1
      dl koňak na flambování

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Špalíky panenky(3cm)okořeníme, obalíme slaninou a upevníme jí párátkem. Orestujeme na pánvi, vyjmeme do pekáčku. Do pánve přidáme brambory, které jsme předem oloupali a pokrájeli na měsíčky, osolíme, opečeme, posypeme rozmarýnem, přidáme k opečené panence a dáme do předehřáté trouby na 8 minut. Pánev nemyjeme, dáme do ní pečenou panenku, bez brambor, přilijeme vývar, svaříme s oříškem másla, přilijeme koňak, zapálíme a maso přeléváme hořící šťávou. Podáváme na horkých talířích s pečenými bramborami z pekáčku.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    16. 11. 2010 10:08

    Koňak:Hennessy,Courvoisier,Napoleon... Brandy:Metaxa,Calvados,Grappa,Tequila... Ideální podíl alkoholu=45-50% Pokud pokrm nechce zahořet,můžeme si pomoci potravinářským lihem-PÁR kapek(96% !!!),který NIKDY nelijeme do hořícího pokrmu. Doporučuji zapalovat dlouhými sirkami s poklicí v ruce ;-) . Pokud alkohol vlijete do horkého pokrmu,rychle se vypaří(pracujeme rychle)! Příliš sosu,omáčky,šťávy alkohol zředí ;-)

  • recepty73
    recepty73 |

    16. 11. 2010 09:10

    ;-)