Filigránová bábovka

Hodnocení:

Moje:

30 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks vejce větší
    • 230
      g cukr
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 250
      g máslo
    • 250
      ml mléko
    • hnědý rum
    • citronová kůra
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky vyšleháme s cukrem a máslem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kůru z 1 citronu, mléko, rum a sníh z bílků. 1/3 těsta obarvíme kakaem. Větší formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou (nebo pro obměnu pískovým cukrem). Do formy dáme trochu světlého těsta. Potom postupně střídáme tmavé a světlé těsto, které do formy záměrně dáváme po 4 lžících. Tzn. měli bychom vytvořit cca 5-6 i více pater.
2
Pečeme cca 50 minut při 170 °C. Bábovka je upečená, když po zapíchnutí špejle do těsta zůstane špejle čistá. Bábovku pocukrujeme. Po rozkrojení je patrná krásná struktura bábovky.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • Jana S.
    Jana S. |

    12. 2. 2008 17:15

    Blanko, omlouvám se. Recept byl opraven. Petro, děkuji za pochvalu :)

  • Petra T.
    Petra T. |

    12. 2. 2008 14:08

    Bábovka opravdu skvělá dávám za 1.

  • Petra T.
    Petra T. |

    12. 2. 2008 08:16

    Paní Blanko másla je 250g. Jdu ji péct. pak dám vědět.

  • blanca.xy
    blanca.xy |

    11. 2. 2008 20:56

    Díky za opravu receptu.

  • Jana S.
    Jana S. |

    11. 2. 2008 10:40

    Prosím administrátory o doplnění 250 g másla do výčtu ingrediencí. Skleroza je potvora:) Děkuji. Jana S.

  • Blanka Denková
    Blanka Denková |

    9. 2. 2008 22:32

    Prosím, prosím, v ingrediencích chybí množství másla :-)