Filety na víně a cibuli

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g kapří filety - nebo ze štiky, tresky....
    • mléko
    • sůl
    • hladká mouka na obalení
    • 2
      lžička mletá paprika 1 + 1 =
    • 3
      ks cibule
    • 1
      ks citron - bio
    • 4
      lžíce olej
    • 3
      lžíce máslo
    • 200
      ml přírodní bílé víno
    • snítka tymiánu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rybí filety omyjeme, pokrájíme na porce, dáme do misky a zalijeme mlékem. Necháme cca hodinu odležet, pak je vyjmeme, osušíme, osolíme a obalíme v malém množství hladké mouky smíchané se sladkou a pálivou paprikou.
2
Porce kapra osmažíme na oleji z obou stran, pak je naskládáme do pekáčku. Porce filet zasypeme cibulí pokrájenou na slabá kolečka, zakapeme rozpuštěným máslem, na každou porci dáme pár lístečků tymiánu a kolečko citronu. Podlijeme vínem, vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme podle druhu ryby 15-20 minut. Během pečení přelijeme výpekem.
3
Porce ryby přelijeme na talíři omáčkou vzniklou z cibulí a podáváme nejlépe s bramborovou přílohou.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.