Filé v lese

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 20
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks filety
    • 300
      g žampiony
    • jíška granulovaná
    • 3
      lžíce hořčice
    • sůl
    • 1
      lžička máslo
    • 3
      lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žampiony očistíme, pokrájíme na plátky a podusíme do měkka na olivovém oleji. Podlijeme horkou vodou, přidáme granulovanou jíšku (nebo i čerstvou), vmícháme hořčici, osolíme a uvaříme bešamel.
2
Do zapékací mísy dáme máslo, necháme rozehřát v troubě. Na to položíme filé, zalijeme bešamelem s houbami a zhruba 20 minut zapékáme. Jinak je lépe udělat bešamelu hodně a spíše řidší, je o něj rvačka. Pokud bude řídký moc, je možné ho dozahustit ke konci zapékání. I po konci zapékání by měl mít konzistenci hustší omáčky.
3
Příloha: vařené brambory a brokolice.
Zařazení: Maso Rybí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia |

    12. 11. 2010 09:55

    1 sůl, zrnko, kilo???????????? Opravdu se toto jídlo skvěle doplňuje s dnešní polévkou v menu :-$ :-$ :-$

  • blanka suarezova
    blanka suarezova |

    14. 11. 2009 23:12

    Muzete to take pripravit tak ze opecene file jeste v panvicce zalijete smetenou a nechate chvili podusit az smetana nebo slehacka zhoustne, Ochutite trochou stavy z citronu a hned servirujte.

  • frankovka *
    frankovka * |

    27. 9. 2008 12:45

    Ahoj všem, právě jsme vylízali poslední zbytky omáčky. Bylo to vynikající, děkuji autorce za inspiraci. Malinko jsem to pozměnil - jako přílohu jsem udělal šťouchané brambory se slaninkou. Všichni jsme si moc pochutnali!:-)

  • Dede .
    Dede . |

    13. 4. 2008 20:31

    Pripravila som z pangasa,ktorého som ocitrónovalaa osolila.Šampiňóny som dala na olej s opečenou cibuľou,podusila a podliala nielen vodou ale aj smotanou,pridala horčicu a zapiekla.Bolo to super chválim.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    27. 2. 2008 20:33

    Lidko my ryby i houby milujeme, tak jsem nemohla odolat..... A bylo ta jediněčné... Já se spíš bála, aby se někdo nezlobil, že se k cizímu receptu "cpu" s fotkou... Ale Ladia říkala, že to nevadí, že ten receprt není můj, že každý nemá třeba možnost fotit. Ahoj, Simča

  • Lidka K.
    Lidka K. |

    18. 1. 2008 19:59

    Simčo, sice pozdě, ale přece - strašně moc díky za doplnění fotografie.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    23. 4. 2007 22:27

    Super, super, super.... a jelikož "v lese", tak s lesními houbami... Všem to moc chutnalo a posílám i foto.

  • Rudá Sona
    Rudá Sona |

    23. 11. 2006 17:55

    Vynikající,dávám 1**

  • Pastis Petite
    Pastis Petite |

    23. 11. 2006 16:32

    Je to vynikající! Včera večer jsem to dělala - filé jsem trochu pokropila citronovou šťávou a podle paní Olgy Holnové posypala rozmarýnem. Bála jsem se že 3 lžíce hořčice budou chuťově převládat, ale manžel i děti řekli, že tak dobrou rybu s omáčkou ještě nejedli. Dokonce vylízali pekáč.

  • Anonym
    Anonym |

    20. 11. 2006 22:32

    Filé s žampionama proč ne, ale určitě bez tý jíšky (bešamelu).

  • kaz
    kaz |

    24. 9. 2006 14:18

    do základu přidat anglickou slaninu a vynikající....

  • Martina
    Martina |

    5. 3. 2006 16:53

    Vyborne, diky za napad!!!!!

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    31. 1. 2006 16:20

    No, já se přikláním k žampionům a hlívě, hříbky je podle mě lepší dát do italského rizota...

  • Babul
    Babul |

    31. 1. 2006 16:02

    Dost zajímavý recept, jestlipak by to šlo i s hříbkama ?

  • Tereza
    Tereza |

    31. 1. 2006 11:42

    Supr jídlo...houby a filé máme moc rádi a tohle nám opravdu chutnalo.

  • Lucka
    Lucka |

    30. 1. 2006 10:41

    Super jidlo, omacka sla na dracku... Davam 1+++

  • Olga Holnová
    Olga Holnová |

    29. 1. 2006 16:37

    Zaujal mě vtipný název a po vyzkoušení jsme museli s manželem konstatovat, že jídlo je opravdu vynikající - 1*. Dovolila jsem si jen malou úpravu: 1/2 množství žampionů jsem nahradila hlívou ústřičnou a porce rybího filé jsem z jedné strany lehce okořenila mletým rozmarýnem. OLA

  • Anonym
    Anonym |

    27. 1. 2006 23:31

    nic moc

  • Anonym
    Anonym |

    25. 1. 2006 15:04

    Ryba a houby...mňam...

  • Jiří Dadok
    Jiří Dadok |

    25. 1. 2006 13:48

    Protože jsme houbaři a vmrazáku máme zásobu z podzimu, použil jsem je místo žampionů - super (asi proto, že jsou aromatičtější). Každopádně je to velká 1

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    21. 1. 2006 09:07

    Díky za pochvalu, tohle jídlo jsem vymyslela jen náhodou. Jinak u nás ho jí i muž, který jinak žampiony nesnáší.

  • Ája
    Ája |

    20. 1. 2006 21:01

    Vynikající! Předčilo to mé očekávání.