Filé v cuketové peřince

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: airan

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks filé z tresky ne kostky
    • 6
      ks cuketa 5-6 menších
    • 200
      g sýr niva
    • 1
      hrst petržel nebo kopr -podle chuti
    • 4
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukety rozkrájíme na tenké plátky podélně (4-5 mm). Posolíme, necháme 2 hodiny, šťávu slijeme. Rozdělíme je na 4. Naskládáme plátky vodorovně, trochu přes sebe. Na to dáme filé. Nivu nastrouháme, smícháme s petrželí nebo koprem a navršíme je na rybu. Plátky cuket přehmeme přes filé a opatrně přendáme na olejem vymazaný plech. Zbylým olejem pokapeme zabalené filety. Dáme zapéct zhruba na 17-20 min. do předehřáté trouby na 220 °C.
2
Mezitím osmažíme na oleji cibulku, přidáme jemně nakrájená oloupaná rajčata, necháme povařit 10 min., přidáme česnek, sůl a podáváme k opečenému filé.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    16. 9. 2008 07:24

    Tak mi to, koukám, trvalo dva roky, než jsem se k tomuto receptu dostala. Ale možná lépe pozdě, než vůbec...bylo to výborné, moc jsme si s holkama pochutnaly. Zasloužená 1.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    24. 5. 2006 11:50

    Já takhle do cukety balím mleté maso nebo uzeninu. S rybím masem to vyzkouším:-)

  • Airan
    Airan |

    24. 5. 2006 10:38

    Zdravim Alice. Ty cuketove platky zmeknou tou soli a protoze jsou tenke, da se to krasne zabalit, oni se prekladaji kousek prez sebe (paratko muzes klidne pouzit v pripade potreby:-) Nejlepsi jsou cukety kolem 25 cm. Jsem rada, ze te recept zaujal.

  • Alice Gabrielová
    Alice Gabrielová |

    23. 5. 2006 18:10

    Milá Airan - zas jeden nádherný tip. Jen se chci zeptat - ty plátky cukety jsou po tom odležení tak měkké, že po přeložení přes maso drží ? Tedy - nijak ten cuketový obal kolem masa a Nivy nezajistíš (třeba párátkem..?). Díky! Alice