Autor:

Filé se zázvorovou omáčkou

Střední
Ingredience
Rybí file 1/2 kg
Citron 1 ks
Sůl 1 špetka
Kari 1/2 lžička
Zázvor 1/2 lžička
Cibule 1 ks
Cukr 1 lžička
Sladká smetana 1 kelímek
Mouka 80 g
Slunečnicový olej
na smažení
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Filé zakapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Potom je osolíme, posypeme kari kořením a obalíme v mouce. Na oleji smažíme po všech stranách dozlatova. Poté filé vyjmeme a necháme v teple. Do oleje po smažení nasypeme nakkrájenou cibuli, osmahneme, přidáme zázvor, cukr, vmícháme smetanu, chvíli povaříme.

Filé polejeme omáčkou a podáváme s brambory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.75 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 4x)
Brambory s kuřetem Večeře zn. co dům dal Články z

Komentáře k receptu: Filé se zázvorovou omáčkou

Komentáře

  1. Jana Vencková   07.03.2009 | 15:26 | reagovat | závadný

    Bezva recept, díky za tip. Dělala jsem k obědu, z tresky, kterou jsem obalila v hrubé mouce, jak to znám ze Středomoří. Ryba má pak křupavý "kabátek", víc nám to chutná. Do omáčky jsem nakonci dala lžíci majonézy s dijonskou horčicí a osolila, bylo to skvělé. Za jedna a zařazuji do oblíbených.

  2. Anonym   22.07.2007 | 12:57 | reagovat | závadný

    Čerstvý zázvor udělal divy, měla jsem kousek zatvrdlého sýru, přidala jsem, bylo všeho málo. díky Elča

  3. Ivana Samcová   20.05.2006 | 15:05 | reagovat | závadný

    Pochutnali jsme si. Je to opravdu výborné. Omáčku jsem ještě trochu ochutila solí a špetkou vegety. Jen toho musím udělat příště trochu víc, málem na mne nezbylo. díky za recept.

  4. Jana Kutačová   17.05.2006 | 7:32 | reagovat | závadný

    Já čerstvý zázvor doma nemívám,ale vím jak je dobrý v jídle.Myslím,že by to rozhodně nic nepokazilo,kdyby jste ho použila..:o))

  5. Ivana Samcová   16.05.2006 | 21:20 | reagovat | závadný

    Chtěla jsem se zeptat, ten zázvor musí být mletý nebo bych mohla přidat čerstvý, nastrouhaný? Díky za odpověď. Ivana

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web