Autor:

Filé s bramborovými placičkami

Střední
Filé
Vejce 2 ks
Tavený sýr 2 ks
Plátkový sýr  
Sůl  
Pepř mletý  
Citronová šťáva  
Máslo  
Filety
zmrzlé - dle osob
3 kostka
Mléko
0,25-0,5 l
 
Salám
nebo šunka
 
Petržel
nebo pažitka
 
Bramborové placičky
Mouka  
Vejce 1 ks
Prášek do pečiva  špetka
Sůl  
Olej  
Brambory
dle počtu osob
 
Filé s bramborovými placičkami

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Filé: zmrzlé kostky filé lehce osolím, pokapu citronovou šťávou, opepřím a vložím do zapékací mísy s kouskem másla. Dám zapéct asi 5 minut. Mezitím si připravím směs: mléko do kterého dám 2 trojúhelníčky taveného sýra, 2 vejce, petrželku (možno i sušená) a dochutím solí - vše promíchám ručním šlehačem (krátce). Na filé do trouby dám plátky šunky nebo salámu, plátkový sýr a přeliji připravenou a zamíchanou směsí.

Vše nechám tak 20 minut zapéct v troubě.Bramborové placičky: oloupané brambory nastrouhám na jemno, přidám vejce, trochu mouky, sůl a prášek do pečiva (vyvtořím těsto jako na bramboráky). Na pánev s trochoou oleje tvaruji malinké placičky a opékám do zlatova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.4 5 5 1
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Filé s bramborovými placičkami

Komentáře

  1. ČernáLuna   10.01.2015 | 14:47 | reagovat |

    Toto jídlo nám bohužel příliš nechutnalo. Přišlo nám přeplácané, ryba je sama o sobě lehké jídlo a asi nám chutná víc s ingrediencemi, které její chuť nepřehluší. Prostě dávat na rybu salám a ještě plátkový sýr a ještě je zalít taveňákem, to už bylo moc.

  2. gaba hajkova   19.09.2009 | 12:02 | reagovat |

    Právě jsme dojedli, moc jsme si pochutnali! Dáváme za 1

  3. gaba hajkova   19.09.2009 | 11:56 | reagovat |

    Právě jsme dojedli, moc nám chutnalo! Dáváme za 1

  4. Jitka Bublová   02.04.2009 | 13:42 | reagovat |

    Viděla jsem recept ještě před úpravou, nebylo to úplně přehledné, ale takový masakr to zase nebyl:-). Souhlasím ale s některými postřehy, že v komentářích se velmi časo vyskytují větší či menší útoky (asi zbytečné, ne?) a spousta se jich točí okolo gramatiky, názvů atd. a recept sám a dobré jídlo zůstává úplně stranou.

  5. Barbora Vasková   30.03.2009 | 19:24 | reagovat |

    pro Jitku Bublovou: Vůbec není zač potom dejte vědět, jak vám chutnalo.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak se vyrovnat s nevěrou: Je to definitivní konec, nebo nový začátek? Jak se vyrovnat s nevěrou: Je to definitivní konec, nebo nový začátek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web