File Montreal

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g hovězí svíčková
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • olej
    • 1
      ks ananas
    • 1
      dl fernet stock
    • 100
      g ementál
    • 200
      g šunka
    • 3
      ks vejce
    • 2
      lžíce mléko
    • 100
      g hladká mouka
    • 50
      g hrášek
    • 4
      ks banány
    • 1
      sklenice malinový džem malá
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce curacao blue

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme přes vlákna - 2 plátky na porci - naklepeme dlaní, osolíme, opepříme a upečeme na oleji. Na jedno filé položíme ananas podušený na stocku.
2
Na druhé filé dáme ementál obalený plátkem šunky a usmažený v pařížském těstíčku.(Těstíčko: vejce, mléko, hl.mouka, hrášek).
3
Příloha: banán obalený v těstíčku na palačinky, které přelijeme horkým džemem, ve kterém je rozpuštěné máslo a curacao.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • luckymili
    luckymili |

    27. 3. 2006 08:11

    Pane Zdeňku, tak jsem vyzkoušela tento recept o víkendu na narozeninovou oslavu, měl velký úspěch, dávám vám 1. Banán jsem nakrájela na hranolky, které jsem namáčela do pal. těstička a pokapala jsem je na talíři želém z černého rybízu, vyvolalo to efekt hranolek s kečupem. Hrášek do druhého těstíčka jsem musela trochu rozdrtit, jinak nechtěl na šunkových balíčcích držet. Ananas při dušení ve vývaru byl trochu kyselý, tak jsem přidala trošičku hnědého cukru.

  • luckymili
    luckymili |

    23. 3. 2006 09:34

    Můžete mi blíže popsat - Pařížské těstíčko? A hrášek mražený nebo zavařený?