Autor:

Fíkové oválky

45 minut PT0H45M
Snadné
Ingredience
Fíky 150 g
Cukr
mletý
100 g
Ořechy
mleté
100 g
Perník
mletý
100 g
Hnědý rum  
Skořice  

Postup přípravy:

Fíky nasekáme nadrobno, smícháme s cukrem a ořechy. Do směsi přidáme tolik rumu, aby vzniklo těsto, které se bude dát rozválet na 4-5 mm. Těsto musíme rozvalovat mezi fóliemi, protože se bude dost lepit. Z těsta vykrajujeme oválky nebo jiné tvary. Aby se formička nelepila a dalo se vykrajovat, namáčíme ji do mletého cukru.
Vykrájené tvary necháme na rovné ploše (na pečícím papíře) do druhého dne oschnout. Po zaschnutí je namáčíme do polevy z bílé čokolády a zdobíme tmavou čokoládou.
Uchováváme v chladu, dobře zabalené v alobalu, aby rum zbytečně nevysychal. Jednotlivé vrstvy proložíme pečícím papírem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Reklama
Tartaletky s vanilkovým krémem a letními plody To nejlepší z lesů, zahrad i alejí Články z

Komentáře k receptu: Fíkové oválky

Komentáře

  1. RK   05.12.2006 | 11:18 | reagovat |

    Mám od kamarádky velmi podobný recept a je to úžasné. Pokud se vám nechce vykrajovat, stačí vyválet placku do obdélníku a nakrájet na čtverečky nebo obdélníčky. Fíky jsem nasekala na robotu, ten si s nimi poradí rychle a bez lepení. Kdo nemá rád čokoládu, může polít klasickou cukrovou polevou s rumem, je to taky moc dobré.

  2. Mila Veselá   07.12.2005 | 16:00 | reagovat |

    Omlouvám se, perník patří do těsta. Strouhaný perník se kupuje jednak v kuse, tzv. perník na strouhání nebo tentýž již nastrouhaný. Nahradit se dá třeba rumovými perníčky, ale pak bych ubrala trochu cukru, protože jsou se sladkou polevou.

  3. Zdenka   07.12.2005 | 13:52 | reagovat |

    V integrenciach sa píše i strúhaný perník, ale v popise sa neuvádza.Ale chcela by som sa spytať, na Slovensku nie je dostať strúhaný perník, môže niekto poradiť, čím ho je možné nahradiť?Ďakujem

  4. Mila Veselá   25.11.2005 | 9:42 | reagovat |

    Normální sušené fíky. Špatně se sekají nadrobno, hrozně se to lepí, ale výsledná chuť je báječná. Ještě zapátrám ve fotkách a pošlu obrázek, ale mám pocit, že loni jsem nedělala oválky, ale trojúhelníčky.

  5. Marcela Tafilová   24.11.2005 | 20:02 | reagovat |

    Chtěla jsem se zeptat,jaké ty fíky mají být,sušené?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web