Autor:

Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Telecí maso
(plecko nebo krkovice)
1 kg
Máslo 50 g
Cibule 500 g
Vývar
(na podlévání)
 
Šunka
(pražská, v celku)
250 g
Smetana
(několik lžic)
 
Hladká mouka 1 lžíce
Nakládané okurky  
Vařená vejce
(natvrdo)
1 ks
Na knedlíky
Žemle
(nebo rohlíky, nakrájené na kostičky) )
8 ks
Máslo
(lze i sádlo)
3 lžíce
Cibule 1 ks
Petrželka  
Mléko 400 ml
Vejce 2 ks
Hrubá mouka
(+ na obalení)
6 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Telecí

Maso nakrájejte na kostky, osolte je a opepřete. V kastrolu rozehřejte máslo, osmažte cibuli dozlatova, vložte maso, osmažte ze všech stran, podlijte vývarem a poduste doměkka. Nakonec vmíchejte pokrájenou šunku, zahustěte smetanou rozmíchanou s moukou a na závěr vmíchejte nadrobno nakrájené okurky a vejce.

Na knedlíky opečte dokřupava na tuku nakrájené pečivo, cibuli a trochu sekané petrželky. Nechte vychladnout a v míse přelijte mlékem s vejci a solí, mléko nechte do žemlí zcela vsáknout. Vmíchejte mouku a ze vzniklé hmoty tvarujte kulaté knedlíky o velikosti pingpongových míčků. Obalte je v mouce a ve vroucí osolené vodě povařte asi 15 minut, až zpevní. Podávejte ke guláši.


Recept z knížky Václava Malovického Švejkova cestopisná kuchařka

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Rebarborové cheesecaky Tip na víkend: skvělé recepty s rebarborou Články z

Komentáře k receptu: Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web