Ferdinandův špíz

Hodnocení:

Moje:

30 minut
8
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg bažant
    • 100
      g šunka
    • 60
      g anglická slanina
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks nakládané okurky
    • olej
    • česnek
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na plátky, potřeme grilovacím olejem s česnekem a přikryté necháme 24 hodin v chladnu odležet. Potom plátky masa lehce osolíme, poklademe plátky šunky, okurky, slaniny a vše smotáme do závitků, které napichujeme na grilovací jehlu střídavě s cibulí. Grilujeme, opékáme nebo rožníme asi 15 minut. Výborné s brusinkovým kompotem.
Zařazení: Maso Zvěřina Grilování

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia |

    14. 10. 2010 08:50

    Podařilo se mi najít ingredience patřící do receptu: 1 kg bažantího masa, 100 g šunky, 60 g anglické slaniny, 2 cibule, 2 sterilované okurky, sůl, grilovací ostrý olej s česnekem

  • Ladia
    Ladia |

    10. 10. 2010 18:17

    Tady se taky ztratily ingredience...

  • Iveta Šulcová
    Iveta Šulcová |

    21. 1. 2007 10:42

    ach jo,ty plesy...mužský sice mají radost,ale co my..zase práce a když nevíte, jak ty bažanty zpracovat,další starost navíc.My jsme donesli dva bažanty a teď "babo rad"...:-)

  • Marie Zejdova
    Marie Zejdova |

    27. 1. 2006 14:36

    Dobry den, Lado ,vidim ,ze mate s upravou bazanta zkusenosti ..Tato durbez semi dostala poprve do rukou ,kdyz jsem jej vyhrala na mysliveckem plese...Predpokladam, ze bude plny broku :-) Ale nicmene mne zajima ,zda je mozne jej upravit na bylinkach ,bez pouziti konaku ...Predem diky .