Fenyklový salát s mandlemi

Hodnocení:

Moje:

25 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      lžíce mandlové lupínky
    • 6
      lžíce jablečný ocet
    • 4
      lžíce cukr krupice
    • 2
      ks pomeranč
    • 1
      ks fenykl větší
    • 1
      hrst salát drobnolistý zelený
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky madlí nasucho opražte na pánvi do světle zlatavé barvy. Ocet nalijte do pánve, přidejte cukr a zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Plotnu vypněte.
2
Pomeranč oloupejte a rozdělte na jednotlivé měsíčky, které zbavte slupek. Dužninu odložte.
3
Fenykl nakrájejte na tenké plátky, přidejte do pánve a nechte asi 15 minut odležet. Pak plátky fenyklu vyjměte, osušte a spolu s pomerančovou dužninou je naservírujte na talíře.
4
Ozdobte trochou zeleného salátu, navrch namelte trochu černého pepře a posypte mandlemi.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.