Autor:

Fenykl (nejen) se šunkou zapečený

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Zeleninový fenykl
očištěný, na nudličky pokrájený
300 g
Máslo  
Šunka od kosti
nebo uzená...
100 g
Česnek
větší
1 stroužek
Muškátový květ
na špičku nože
 
Sůl  
Pepř mletý  
Smetana ke šlehání 120 ml
Rohlík
den starý, rozmixovaný nebo nastrouhaný
1 ks
Strouhaný parmazán
cca
4 lžíce
Fenykl (nejen) se šunkou zapečený

Postup přípravy:

Na nudličky pokrájený fenykl osmažíme na kousku másla dosklovata, poté přidáme i krátce osmažit pokrájenou šunku a nasekaný česnek, přidáme muškátový květ, sůl a pepř, přilijeme smetanu a krátce podusíme. Pak směs přendáme do máslem vymazané zapékací misky, posypeme čerstvou strouhankou smíchanou se sýrem a vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů, bez zakrytí, do zezlátnutí strouhanky. Po vyndání a před podáváním necháme vše krátce v misce odpočinout.

Podáváme s bramborem nebo zeleninovým salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Gnocchi alla sorrentina Naučte se opravdové gnocchi! Články z

Komentáře k receptu: Fenykl (nejen) se šunkou zapečený

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web