Autor:

Fenykl (nejen) se šunkou zapečený

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Zeleninový fenykl
očištěný, na nudličky pokrájený
300 g
Máslo  
Šunka od kosti
nebo uzená...
100 g
Česnek
větší
1 stroužek
Muškátový květ
na špičku nože
 
Sůl  
Pepř mletý  
Smetana ke šlehání 120 ml
Rohlík
den starý, rozmixovaný nebo nastrouhaný
1 ks
Strouhaný parmazán
cca
4 lžíce
Fenykl (nejen) se šunkou zapečený

Postup přípravy:

Na nudličky pokrájený fenykl osmažíme na kousku másla dosklovata, poté přidáme i krátce osmažit pokrájenou šunku a nasekaný česnek, přidáme muškátový květ, sůl a pepř, přilijeme smetanu a krátce podusíme. Pak směs přendáme do máslem vymazané zapékací misky, posypeme čerstvou strouhankou smíchanou se sýrem a vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů, bez zakrytí, do zezlátnutí strouhanky. Po vyndání a před podáváním necháme vše krátce v misce odpočinout.

Podáváme s bramborem nebo zeleninovým salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Parmazánový quiche s rajčaty Tip na víkend: Rajské potěšení Články z

Komentáře k receptu: Fenykl (nejen) se šunkou zapečený

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web