Autor:

Fazolový salát univerzál

Snadné
Ingredience
Olej  
Citronová šťáva  
Pepř mletý  
Česnek  
Cibule 1 ks
Fazole
nejlepší jsou červené, ale mohou být i strakaté nebo hnědé
400 g
Fazolový salát univerzál

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Salát

Namočené fazole uvařit. Ve velké míse smíchat zálivku - olej, drobné kostičky cibule, utřený česnek, sůl a pepř. Nešetřit příliš solí ani pepřem. Do zálivky vmíchat horké scezené fazole a nechat odležet. Často promíchávat. Fazole zálivku zcela vpijí a tím se ochutí.

Salát je dobrý teplý i studený. Teplý je nejlepší ke grilovanému masu, studený samotný i jako příloha k masu.

Do salátu je možno cokoliv přidat, samozřejmě ne všechno najednou :-) Osvědčená je zelenina - rajčata, papriky, okurka, pekningské zelí, ale třeba i kostičky vařeného nebo sterilovaného celeru, kyselé okurky, naložené kapie. Zelenina může být ve studené i teplé verzi salátu. Do studeného salátu je možno přidat např. i vejce natvrdo, nebo malé kostičky paprikové klobásy nebo tvrdého sýra, nebo vyškvařené anglické nebo vařených brambor. Zase jiný je s trochou majonézy nebo pikantní salsy.

Tenhle salát snese všechno a vždycky je výborný :-) Pro různé jedlíky u jednoho stolu se mi osvědčilo nechat mísu základního salátu a pár ingrediencí nabídnout nakrájené v mističkách či lahvičkách, ať si každý domíchá salát podle své chuti.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.75 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 4x)

Komentáře k receptu: Fazolový salát univerzál

Komentáře

  1. silvik T.   07.04.2014 | 7:58 | reagovat | závadný

    Dělala jsem s Adzuky fazolí a musim říct,že mě to vážně chutnalo.Zeleninu jsem si napoprvé do salátu nepřidávala.

  2. Anonym   13.01.2008 | 1:31 | reagovat | závadný

    Hmmm, já naopak říkám, že do téměř jakéhokoliv míchaného zeleninového salátu je možné přidat vařené fazole (nebo cizrnu). Přidala bych citronovou šťávu a čerstvou nať (celer, petržel, libeček, zelené výhonky cibule) - a možná ubrala trochu pepře (i soli), ten česnek bych přidala do fazolí už při vaření, do salátu už ne. (Fazole můžou být i černé nebo bílé.)

  3. NP6   12.01.2008 | 0:18 | reagovat | závadný

    Opravdu povedený recept, ten trik se zálivkou v horkých fazolích se osvědčil.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web