Fazolový salát s vejci

Hodnocení:

Moje:

35 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g brambory oloupané a přepůlené
    • sůl
    • pepř mletý
    • 150
      g zelené fazolky - sterilované
    • 2
      ks vejce uvařená
    • 4
      ks slanina plátky
    • 50
      g černé olivy
    • 1
      ks houska nakrájená na kostičky a opečená
    • 1
      stroužek česnek rozmělněný
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce bílý vinný ocet
    • 1
      lžička dijonská hořčice
    • 2
      lžička kapary
    • 2
      lžíce ančovičky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji, přidejte brambory a nechte 20 minut vařit. Na poslední 4 minuty přidejte rovněž fazolky. Pak společně scedíme. Vejce uvařte v malém rendlíku natvrdo, trvá to zhruba 8 minut. Oloupejte je a po delší straně rozkrojte na půl.
2
Plátky slaniny osmažte nasucho 8 minut na rozpálené pánvi. Pak slaninu nakrájejte na menší kousky,
3
Všechny ingredience smíchejte v misce : (Začátek surovin na dresing začíná od stroužku česneku.)
4
Ve větší míse smíchejte brambory, fazolky, olivy, slaninu, a na vrch nalijeme dresing a ozdobíme talíř rozkrojeným vejcem a krutonama.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.