Autor:

Fazolový perkelt

Střední
Ingredience
Fazole 150 g
Vepřové maso
(300-400) např. plec
400 g
Sádlo 2 lžíce
Cibule 2 ks
Paprika - sladká
mletá
1 lžička
Pálivá paprika
mletá
 špetka
Rajčata 4 ks
Paprika 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Propláchnuté a předem namočené fazole zalijeme vodou tak, aby byly potopené. Uvaříme téměř doměkka, scedíme a vývar odložíme.

Maso nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou, ihned přidáme připravené maso a osmahneme. Podlijeme trochou vývaru z fazolí a dusíme téměř doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme.

Nakonec k masu přidáme oloupané a nakrájené rajčata, na nudličky nakrájenou papriku, fazole a podusíme doměkka.

Fazolový perkelt podáváme s chlebem nebo pečivem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Pikantní jehněčí špízky s česnekem a salát s fenyklem a rukolou Skvělé maso na jehlách Články z

Komentáře k receptu: Fazolový perkelt

Komentáře

  1. šárka hrubá   23.04.2010 | 8:37 | reagovat | závadný

    Dobrý den,tak tento recept jsem si oblíbila a u nás doma moc chutná.Moc dobré,děkuji.

  2. Zdenka Korábová   25.04.2008 | 21:44 | reagovat | závadný

    Obměnila jsem fazole za uvařená velké kroupy a bylo to výborné. Můžu doporučit k vyzkoušení.

  3. Gábina Chotašová   18.03.2008 | 17:15 | reagovat | závadný

    Recept jsem si zjednodušila. V tlakovém hrnci jsem na sádle zpěnila cibuli s paprikou, osmahla maso, podlila trochou vody a přidala rovnou rajčata a papriku. Vařila jsem cca 20 minut a zahustila jsem to instatní tmavou jíškou. Nakonec jsem přidala fazole ve slaném nálevu z konzervy. A chutnalo to výborně.

  4. Zdenka Korábová   17.03.2008 | 22:03 | reagovat | závadný

    Chválím perkelt, chutnal celé početné rodince- do zbytku jsem zamíchala tochu jogurtu se smetanou a jen prohřála , nemělo to chybu. Příště zkusím obměnu- misto fazolí použiju vařené velké kroupy a navrch strouhaný sýr, nemuselo by to být marné.

  5. Vendulka   12.03.2008 | 12:26 | reagovat | závadný

    Tento recept znám s menší obměnou, místo bílých fazolí dávám fazolové lusky.A trochu zahušťuji nastrouhaným bramborem.Recept jsem kdysi objevila v jugoslávské kuchařce.Když jsem jej připravila poprvé,rodinka se nedůvěřivě dívala do talířů a snacha se zeptala : Co že je to za blivajs?Všichni si přidali a jídlo patří k našim oblíbeným.Dávám za 1.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web