Autor:

Fazolová rodinná polévka

120 minut PT0H120M
Střední
Ingredience
Fazole  
Uzené maso  
Debrecínské párky  
Špek  
Cibule  
Vepřové sádlo  
Hladká mouka  
Sůl  
Pepř mletý  
Nové koření  
Bobkový list  
Česnek  
Bazalka  
Majoránka  

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Vylepšený rodinný recept na fazolačku.

Moje oblíbená fazolová polévka, kterou vařím ve velkém hrnci a máme ji pak na cca 4 dny, takže množství, které dávám je tak na 8 litrů. Na cca 2 hodiny namočíme fazole přes 7 litrů vody. Já dávám 1 kg fazolí. V téže samé vodě je uvaříme. Po zavaření přidáme 2-3 ks bobkového listu a asi 10 kuliček nového koření. Nakrájíme si na kostky uzené maso asi půl kila a čtvrt kila špeku na plátky, které přidáme po zavaření fazolí do vody, aby se maso a špek dobře uvařil.

Nakrájíme 2 cibule na malé kostky, které pak zpěníme asi na třech polévkových lžících vepřového sádla. Nakrájíme 4 debrecínské párky na kolečka a přidáme na zpěněnou cibuli a chvíli smažíme. Pak přidáme 3 lžíce hladké mouky a chvíli opražíme s cibulí a párkem, zalijeme vroucí vodou a uděláme jíšku, kterou pak po krátkém povaření vlijeme do polévky.

Podle chuti přidáme sůl, pepř, bazalku, majoránku, té jen trochu a nakonec česnek.
Po uvaření vyndáme bobkový list a především nové koření. A nakonec dle chuti, přidáme do talíře polévky trochu octu. Tuto polévku si děláme často, polévka je hustá a díky masu nahradí i hlavní jídlo.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Jak správně naporcovat drůbež? Články z

Komentáře k receptu: Fazolová rodinná polévka

Komentáře

  1. Petra   06.06.2012 | 5:55 | reagovat | závadný

    Vynikajici! Vrele doporucuji. Misto speku a uzeneho masa jsem pouzila klobasu. Jisku jsem pripravila z olivoveho oleje misto sadla. Taky jsem pridala kostku bujonu. Byla to takova dobrota, ze na nejaky ocet ke konci jsem si ani nevpomnela, a doslova jsem se na tu bastu vrhla. Polevka je opravdu syta, ale lehka. Moc dekuji za recept, urcite jsem to dnes nevarila naposled.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web