Autor:

Fazolová polévka s noky

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Fazole 300 g
Mrkev 1 ks
Celer 100 g
Petržel 1 ks
Česnek 4 stroužek
Majoránka  
Sůl  
Olej  
Noky
Polohrubá mouka
asi
200 g
Vejce 1 ks
Voda 50 ml
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Den předem namočené fazole dáme vařit. Já používám takové ty flekaté. Jakmile jsou měkké, na pánvi na oleji asi 5 minut osmažíme nahrubo nastrouhaný celer, mrkev a petržel, potom tam prolisujeme 2 stroužky česneku, přidáme majoránku a sůl, promícháme a zamícháme do uvařených fazolí. Můžeme případně trochu zahustit jížkou.

Noky si připravíme z jednoho vejce, soli, stejného množství vody jako je objem vejce (asi 50 ml, nevím to přesně, dělám od oka) a zahustíme to polohrubou moukou tak, aby se daly dělat lžičkou noky nebo použít síto na halušky (je to rychlejší). Pochopitelně noky zaváříme do již hotové polévky a povaříme asi 3 minuty. Nakonec přidávám ještě 2 stroužky česneku, aby tam byl cítit a chvilinku povařím.

Lze podávat i jako hlavní chod, je dost hustá. Recept mám po mamince, jako malí jsme se s bratrem po ní mohli utlouct.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Snídaňová kaše z quinoy Vykutálená čtveřice: Znáte jáhly, kuskus, quinou a bulgur? Články z

Komentáře k receptu: Fazolová polévka s noky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web