Fazolová polévka s noky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: 1982Petula

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g fazole
    • 1
      ks mrkev
    • 100
      g celer
    • 1
      ks petržel
    • 4
      stroužek česnek
    • majoránka
    • sůl
    • olej
  • Noky
    • 200
      g polohrubá mouka asi
    • 1
      ks vejce
    • 50
      ml voda
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Den předem namočené fazole dáme vařit. Já používám takové ty flekaté. Jakmile jsou měkké, na pánvi na oleji asi 5 minut osmažíme nahrubo nastrouhaný celer, mrkev a petržel, potom tam prolisujeme 2 stroužky česneku, přidáme majoránku a sůl, promícháme a zamícháme do uvařených fazolí. Můžeme případně trochu zahustit jížkou.
2
Noky si připravíme z jednoho vejce, soli, stejného množství vody jako je objem vejce (asi 50 ml, nevím to přesně, dělám od oka) a zahustíme to polohrubou moukou tak, aby se daly dělat lžičkou noky nebo použít síto na halušky (je to rychlejší). Pochopitelně noky zaváříme do již hotové polévky a povaříme asi 3 minuty. Nakonec přidávám ještě 2 stroužky česneku, aby tam byl cítit a chvilinku povařím.
3
Lze podávat i jako hlavní chod, je dost hustá. Recept mám po mamince, jako malí jsme se s bratrem po ní mohli utlouct.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.