Fazolová polévka (Morava)

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek fazole
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • kořenová zelenina mrkev, peržel, celer
    • 6
      ks nové koření kuličky
    • 8
      ks pepř mletý kuličky
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks brambory
  • Jíška
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 3
      lžíce tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnce dáme vařit fazole, kořenovou zeleninu, nové koření, pepř, česnek, oloupanou celou cibuli, nakrájený brambor. Po změknutí fazolí polévku zahustíme jíškou. Podle chuti přidáme trošku octa. Vynikající je s domácími nudlemi.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • zdeněk
    zdeněk |

    5. 4. 2012 10:23

    já osobně bych ale dal česnek až na konec aby vám nezhořkl a ta majoránka nesmí ve fazulové polévce chybět

  • Lenka Blahová
    Lenka Blahová |

    22. 3. 2010 22:06

    Tuhle polévku vaříme často a před koncem vaření přidáváme majoránku.

  • michaela picková
    michaela picková |

    30. 1. 2010 11:27

    Tak jsem ji dnes udelala.A musim rict polevka je jedna basen.Jeste jsem nakonec dala trosku kudrnacky na ozdobu.

  • martina maškova
    martina maškova |

    19. 11. 2008 10:19

    Ja dávam do polévky strouhané těsto,děla se z vajíčka a pol.mouky,akorat těsto musí být uplně tuhé,aby se dalo strouhat na struhadle.

  • Pavla Poláková
    Pavla Poláková |

    18. 11. 2008 14:22

    Výborný !!! I s nokama výborný recept!

  • Petra Bukovská
    Petra Bukovská |

    20. 9. 2007 21:57

    U nás se dělají noky-škubánky z 1 vejce, trošky vody cca 50 ml, špetky soli a hrubé mouky. Tu přisypávám, až je směs tužší a dají se z ní malou lžičkou nabírat malé nočky. Ihned zavařuji do vroucí polévky, jakmile vyplavou, jsou hotové. Pokud přidáte do směsi trošku másla, budou jemnější.

  • Květa B.
    Květa B. |

    20. 9. 2007 19:31

    Ty noky jsou jednoduché.Rozmíchat vajíčko, přidat hrubou mouku, aby vzniklo hustší těstíčko a malou lžičkou házet do polévky.

  • Anna
    Anna |

    20. 9. 2007 18:02

    A jak děláte ty noky do té polévky? Mám přítele z Moravy, tak bych mu to taky udělala:o) Díky moc, jestli někdo napíše.

  • Květa B.
    Květa B. |

    1. 8. 2007 17:55

    Já to tak taky vařím podle receptu z jižní Moravy.Česnek dávám taky a taky bez octa.Trávila jsem všechny prázdniny u babičky na Jižní Moravě a toto byla nejoblíbenější polévka.

  • Petra Bukovská
    Petra Bukovská |

    1. 8. 2007 09:01

    Naše nejoblíbenější polévka. U nás na jihu Moravy se dělá stejně, jako děláte vy Květo, s noky a na závěr majoránku ale i česnek, aby krásně voněla. Jen octu a maggi se vyhýbáme, děti to nemají rády. A říkáme jí fazulová polévka se škubánkama.

  • Květa B.
    Květa B. |

    31. 7. 2007 17:59

    Já dělám noky, u nás tomu říkáme fazolačka se žglgama.Ty noky jsou z hrubé mouky a tužší a je to s nimi vynikající.Nedávám nové koření a cibuli, ale na závěr přidám majoránku.A vyjímečně do fazolačky dávám maggi, dodá tomu správný šmrc.

  • Anonym
    Anonym |

    30. 7. 2007 15:35

    to do toho nikdo neděláte noky?

  • Terezie Kouřilová
    Terezie Kouřilová |

    24. 11. 2006 18:29

    Tahle polévka je spuer, akorát do ní nedávame ocet a bramobry. Ty až ke konci na jemno nastrouháme na zahuštění :-)