Fazolkový balkánský salát

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g fazolky
    • sůl
    • 300
      g rajčata
    • 20
      g hořčice plnotučná
    • 15
      ml ocet
    • 40
      g rostlinný olej
    • 100
      g balkánský sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mladé fazolky opláchneme, okrájíme špičky, odstraníme podélná vlákna a lusky šikmo nákrájíme na třícentimetrové dílky. Vložíme je do kastrolu s vroucí osolenou vodou a vaříme do poloměkka, scedíme a vsypeme do mísy.
2
Přidáme omytá na kolečka nakrájená rajčata. Z oleje, hořčice, octa a soli umícháme zálivku, nalijeme ji na salát a zlehka promícháme. Při podávání sypeme salát nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    12. 6. 2005 20:41

    docela rada bych se dovedela kde na Balkane davaji balkansky syr na fazolky?