Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2x
1
5 2 Fazolkové lusky na smetaně od mé maminky 5 1

Fazolkové lusky na smetaně od mé maminky

30 minut PT0H30M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Fazolové lusky 1 plechovka
Cibule 1 ks
Smetana 12% 2 kelímek
Vegeta 4 špetka
Olej 1 lžíce
Vejce 4 ks
Vařené brambory
VELKÉ
4 ks
Hladká mouka 2 lžíce
Voda 2 dl
Fazolkové lusky na smetaně od mé maminky

Postup přípravy:

Na rozehřátém oleji v hrnci orestujeme cibulku. Přidáme fazolky a mícháme asi 10 minut. Okořeníme pouze vegetou, promícháme a zalijeme jedním a půl kelímkem smetany. Zbytek zůstává v záloze pro případ, že bychom později omáčku více zahustili.

Fazolky necháme lehce povařit ve smetaně, ovšem za stálého míchání, protože se smetana ráda chytá na dno hrnce :-) Mouku rozmícháme v hrníčku vody tak, abychom neměli hrudky. Pomalu a za stálého míchání přiléváme do omáčky.

Mícháme a čekáme, jak moc omáčka zhoustne (cca 4-5 minut). Pokud se nám omáčka zdá příliš hustá, ředíme zbytkem smetany. Můžeme přisolit dle chuti.
Pro ty, kteří rádi kyselejší chuť, lze přidat trochu octu a poté lehce přisladit cukrem. Já to ovšem nedělám, u nás vítězí smetanová chuť.

Omáčku odstavíme a uvaříme vajíčka na měkko (cca 5-6 min.). Podáváme s vařeným bramborem, maštěným máslem, nebo houskovým knedlíkem. Místo vejce natvrdo můžeme podávat s vařeným hovězím masem nebo s obojím, jako to mám já na fotce :-)

Přeji dobrou chuť a budu ráda za Vaše náměty, změny a zkušenosti s tímto jídlem :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Kaštanová krémová polévka Lednová hostina s rodinou Články z

Komentáře k receptu: Fazolkové lusky na smetaně od mé maminky

Komentáře

  1. Marie   21.02.2016 | 22:54 | reagovat | závadný

    Mám taky ráda fazol. lusky na smetaně. Je i dobré dát do smetanové omáčky kopr. My jsme si s maminkou dělaly fazol. lusky i jinak. Mražené nebo čerstvé fazolky uvaříme v osolené vodě. Scedíme. A mezitím, než se uvařily jsme na másle osmažili strouhanku, tou se posypou scezené fazolky a polité kapku rozpuštěným máslem. Jde to takhle i s ovařeným květákem. To jsme měly moc rády. Maminka už bohužel není, ale recept je super.

  2. Madlen   09.08.2014 | 18:37 | reagovat | závadný

    Moc dobrý recept..Mám čerstvé fazolky ze zahrádky mňam mňam..děkuju :-)

  3. Claudia   12.11.2013 | 22:25 | reagovat | závadný

    Dá se použít i zakysana smetana? Děkuji

  4. Petra   10.05.2013 | 14:18 | reagovat | závadný

    Delavam casto,moooc dobre papanicko.

  5. Ladia   10.04.2012 | 12:53 | reagovat | závadný

    Fazolové lusky se řadí mezi zeleninu ;-)

    1. Vlasta Novák   10.04.2012 | 14:57 | reagovat | závadný

      Opraveno...

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Sušená rajčata: Lahůdka, kterou si můžete připravit doma Sušená rajčata: Lahůdka, kterou si můžete připravit doma
Letní boty ve slevě: Našly jsme pro vás sandálky, lodičky i tenisky! Letní boty ve slevě: Našly jsme pro vás sandálky, lodičky i tenisky!
Jaká by byla Diana tchyně? Milovala by Kate, nebo by na ni žárlila? Jaká by byla Diana tchyně? Milovala by Kate, nebo by na ni žárlila?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web