Fazolkové lusky na smetaně od mé maminky

30 minut PT0H30M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Fazolové lusky 1 plechovka
Cibule 1 ks
Smetana 12% 2 kelímek
Vegeta 4 špetka
Olej 1 lžíce
Vejce 4 ks
Vařené brambory
VELKÉ
4 ks
Hladká mouka 2 lžíce
Voda 2 dl
Fazolkové lusky na smetaně od mé maminky

Postup přípravy:

Na rozehřátém oleji v hrnci orestujeme cibulku. Přidáme fazolky a mícháme asi 10 minut. Okořeníme pouze vegetou, promícháme a zalijeme jedním a půl kelímkem smetany. Zbytek zůstává v záloze pro případ, že bychom později omáčku více zahustili.

Fazolky necháme lehce povařit ve smetaně, ovšem za stálého míchání, protože se smetana ráda chytá na dno hrnce :-) Mouku rozmícháme v hrníčku vody tak, abychom neměli hrudky. Pomalu a za stálého míchání přiléváme do omáčky.

Mícháme a čekáme, jak moc omáčka zhoustne (cca 4-5 minut). Pokud se nám omáčka zdá příliš hustá, ředíme zbytkem smetany. Můžeme přisolit dle chuti.
Pro ty, kteří rádi kyselejší chuť, lze přidat trochu octu a poté lehce přisladit cukrem. Já to ovšem nedělám, u nás vítězí smetanová chuť.

Omáčku odstavíme a uvaříme vajíčka na měkko (cca 5-6 min.). Podáváme s vařeným bramborem, maštěným máslem, nebo houskovým knedlíkem. Místo vejce natvrdo můžeme podávat s vařeným hovězím masem nebo s obojím, jako to mám já na fotce :-)

Přeji dobrou chuť a budu ráda za Vaše náměty, změny a zkušenosti s tímto jídlem :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.25 4 5 1
Králičí rillettes s ředkvičkami a okurkou Svěží chutě v kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Fazolkové lusky na smetaně od mé maminky

Komentáře

  1. Marie   21.02.2016 | 22:54 | reagovat |

    Mám taky ráda fazol. lusky na smetaně. Je i dobré dát do smetanové omáčky kopr. My jsme si s maminkou dělaly fazol. lusky i jinak. Mražené nebo čerstvé fazolky uvaříme v osolené vodě. Scedíme. A mezitím, než se uvařily jsme na másle osmažili strouhanku, tou se posypou scezené fazolky a polité kapku rozpuštěným máslem. Jde to takhle i s ovařeným květákem. To jsme měly moc rády. Maminka už bohužel není, ale recept je super.

  2. Madlen   09.08.2014 | 18:37 | reagovat |

    Moc dobrý recept..Mám čerstvé fazolky ze zahrádky mňam mňam..děkuju :-)

  3. Claudia   12.11.2013 | 22:25 | reagovat |

    Dá se použít i zakysana smetana? Děkuji

  4. Petra   10.05.2013 | 14:18 | reagovat |

    Delavam casto,moooc dobre papanicko.

  5. Ladia   10.04.2012 | 12:53 | reagovat |

    Fazolové lusky se řadí mezi zeleninu ;-)

    1. Vlasta Novák   10.04.2012 | 14:57 | reagovat |

      Opraveno...

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web