Fazolková smaženice se žampiony

Hodnocení:

Moje:

-
3
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g zelené fazolky - mražené nebo čerstvé
    • 250
      g čerstvé žampiony
    • 200
      g anglická slanina nebo moravská, vahalova...
    • olej
    • 5
      ks rozšlehané vejce dle velikosti, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      stroužek česnek 1 -

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na malém množství rozpáleného oleje osmažíme pokrájenou slaninu, pak přidáme žampiony, které také osmažíme, během smažení ochutíme nastrouhaným česnekem, solí a pepřem. Přidáme fazolky a smažíme do změknutí fazolek a vypaření tekutiny. Nakonec vmícháme rozšlehaná a trošku osolená vejce, která necháme srazit.
2
Podáváme s bramborem nebo pečivem.
3
Pokud chceme mít bezmasý pokrm, nahradíme slaninu velkou, drobně pokrájenou cibulí, kterou osmažíme dosklovata.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.