Fazole trochu jinak

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      plechovka fazole v tomatové omáčce
    • 2
      plechovka fazole
    • 1
      plechovka kukuřice
    • 1
      plechovka hrášek
    • 1
      balíček mražená zelenina mrkev, hrášek, kukuřice, může být i pórek a brokolice
    • 2
      ks klobása např.brdská - nožičky
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka chilli
    • 2
      ks cibule
    • kečup - jemný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme najemno a na oleji orestujeme do zlatova, přidáme na kostičky nakrájenou klobásku. Po chvilce přidáme fazole s tomatovou omáčkou a ostatní fazole (bez nálevu!), kukuřici s hráškem (také bez nálevu). Necháme chvilku povařit. Mezitím si nakrájíme druhou cibuli na půlkolečka. Přidáme do hrnce spolu s mraženou zeleninou - necháme povařit do té doby, než zelenina změkne a než se vyvaří přebytečná voda.
2
Pokud se nám zdá, že tomatu je málo, můžem přidat trochu kečupu. Dochutíme podle chuti solí, pepřem a chilly (s tím velice opatrně - pokud to připravujete na druhý den tak se chilly rozloží a jídlo je ostřejší než předešlý den). Pokud je jídlo "řídké" můžete zahustit jíškou - nic tím nezkazíte.

Komentáře k receptu

  • Zuzana
    Zuzana |

    7. 1. 2007 15:59

    ááá tak děkuji mnohokrát za inspiraci,zítra vyzkouším!!!

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    6. 1. 2007 19:18

    mi k tomuto nejraději papkáme opečený toustík pomazaný máslíčkem,nebo česnekovou topinku:o)))

  • Zuzana
    Zuzana |

    6. 1. 2007 18:47

    a co doporučujete jako přílohu? a nepište cokoliv:-)

  • Petra
    Petra |

    5. 1. 2007 15:15

    tento recept znám, je to dobrota a u nás tomu říkáme mexická pánev :o)