Fazole s rýží

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
10 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžíce kachní sádlo
    • 150
      g slanina nakrájené na proužky
    • 1
      ks cibule malá, pokrájená
    • 250
      g dlouhozrnná rýže uvařená
    • 125
      g fazole velké, uvařené
    • 1
      lžíce petrželka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička olivový olej na zakapání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na sádle v hrnci osmažte kousky slaniny dozlatova, asi 5 minut. Zmírněte plamen, vsypejte cibuli a smažte dalších 5 minut.
2
Vmíchejte rýži a fazole a na mírném plameni ještě chvilku prohřejte. Podávejte v misce, posypané petrželkou a zakápnuté olejem, jako přílohu či samostatný pokrm. Podáváte-li povařené propasírované fazole k rýži zvlášť, servírujete „arroz con frijoles“.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • calypsol
    calypsol |

    1. 11. 2010 13:33

    Proc je jidlo, obsahujici slaninu, zarazeno mezi bezmase? To je sojova slanina??? ;-)

  • lisa
    lisa |

    31. 10. 2010 15:22

    tohle jídlo je česká vrianta kubánských kongrů, který mi dělá taťka..