Fazole pečené s cibulí

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g fazole množství suchých fazolí
    • 700
      g cibule
    • olej
    • pepř mletý
    • mletá paprika
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předem namočené fazole uvařit doměkka. Cibuli oloupat, nakrájet na kolečka (ne moc tenká, cca 3-4 mm). Cibuli usmažit na oleji, vmíchat papriku, pepř, sůl podle chuti. (Ochutit spíš výrazněji, fazole se už dál nedochucují).
2
Do zapékací misky střídat vrstvy cibule a fazolí, poslední vrstva z fazolí. Pokapat olejem, příp. poklást plátky slaniny, cca 20 min. péci. Dobré teplé i studené, jí se samotné nebo s chlebem. Nejlépe se zapíjí pivem.
3
Poznámka: cibule se zdá mnoho, ale není. Usmažená cibule se částečně rozpeče a udělá jídlo šťavnaté. Jídlo snese víc pepře, oleje dle chuti (smažení takového množství cibule totiž svádí dát hodně oleje). Mastná verze jídla je skvělá, ale jen horká. Rozležené studené jídlo je také vynikající, ale pak musí být méně mastné.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • k8jina
    k8jina |

    10. 7. 2016 19:29

    Vynikající, jednou jsem je přesolila a od té doby je ještě balím do palačinek a mamka na ně ráda jezdí <3

  • k8jina
    k8jina |

    10. 7. 2016 19:23

    Exkluzivní, naučila jsem to celou rodinu... Ještě to vylepšujeme, že upečenou směs balíme do palačinky.

  • Světlana
    Světlana |

    16. 10. 2007 20:43

    Dobré

  • NP6
    NP6 |

    20. 7. 2007 22:48

    ke grilovanému masu nemá chybu!