Fazole na smetaně

Střední
Ingredience
Fazole ve slaném nálevu
velké
600 g
Saturejka
sušená
1 lžička
Sůl  
Cibule 1 ks
Slanina 50 g
Rostlinný olej 2 lžíce
Hladká mouka  
Masox
masový
1/4 kostka
Zakysaná smetana 2 lžíce
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Z luštěnin, Uzeniny

Fazole necháme okapat, zalijeme vařící vodou se saturejkou a necháme přejít varem. Scedíme, te­kutinu zachytíme a dolijeme vodou na 3/4 l.

Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky. Slaninu rozškvaříme, přidáme cibuli a necháme zesklovatět, zaprášíme moukou a za stálého míchání připravíme jíšku, kterou postupně podlévá­me připravenou tekutinou. Rozmícháme, přivedeme k varu a vaříme asi 5 min. na mír­ném ohni.

Přidáme 1/4 kostky masového bujonu, vmícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepří­me. Vložíme sterilované fazole, prohřejeme a okamžitě podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Zkažené, nebo ještě k jídlu? Jak poznáte, kdy vyhodit potraviny? Články z

Komentáře k receptu: Fazole na smetaně

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy? 30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy?
Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat
Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři? Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web