Autor:

Fazolačka s amoletou

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 4
Fazolačka
Fazole 1 balíček
Česnek
3-4
4 stroužek
Cibule
střední
1 ks
Kmín
dle chuti
 
Masox
hovězí
 
Tabasco
malinko
 
Rostlinný olej
nebo sádlo
 
Hladká mouka 1 lžíce
Majoránka  
Sůl  
Pepř mletý  
Amolety
Mléko 500 ml
Vejce 2 ks
Polohrubá mouka
dle potřeby
 
Sůl
špetka
 
Cukr
špetka
 
Rostlinný olej  
Marmeláda
rybízová nebo jahodová
 

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Prvním krokem vrhneme fazole do mísy a zalijeme dostatečným množstvím vody. K fazolím rozdrobíme hovězí bujon a lehce zastříkneme tabascem. Můžeme promíchat. Takto připravené fazole necháme do druhého dne hezky nabobtnat.
Druhý den drobně pokrájíme cibuli a vrhneme ji na rozpálený omastek. Až nám začne cibulka růžovět, musíme na ni přidat prolisované 2 stroužky česneku. Několikráte zamícháme a už přisypáváme hladkou mouku. Tím nám vznikla cibulovo-česneková jíška. Po lehkém restování vrhneme do hrnce fazole i s vodou ve které se máčely. Přidáme kmín dle chuti. Uvedeme do varu a za občasného míchání vaříme do změknutí fazolí. Před dovařením dochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou.
Podáváme s amoletami, které připravíme smícháním mléka, vajec, špetky soli a cukru. Za pomalého přisypávání polohrubé mouky vytvoříme hustší tekuté těsto. Z těsta následně děláme palačinky, každou pomažeme marmeládou a srolujeme. Každý potom dle vlastního uvážení přikusuje amoletu k fazolačce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Reklama
Gastronomické poklady šťavnaté Brazílie Články z

Komentáře k receptu: Fazolačka s amoletou

Komentáře

  1. Naďa   19.09.2005 | 23:07 | reagovat |

    Musím se ozvat,tahle kombinace je výtečná,moje máma to také tak dělala a já to vyrábím po ní..Všem nám to chutná,ale musí se to přikusovat.Jen fazolačku dělám trochu jinak,chyběla by mi v ní mrkev a spousta celeru...

  2. Jaroslav Pelcman   19.09.2005 | 10:13 | reagovat |

    Jana Han : Amoleta, nebo palačinka je v podstatě to samé. Moje prababička takhle říkala palačinkám a já to používám. Je to spíše krajové označení.

  3. Jana Han   19.09.2005 | 9:37 | reagovat |

    Prosim jaky je rozdil mezi amoletou a palacinkou? Vim jen ze omeleta je z rozslehanych vajec pripadne s pridanim krajene zeleniny, syra nebo masa. Diky za vysvetleni.

  4. Ivana   19.09.2005 | 9:20 | reagovat |

    Přesně tak, proti gustu žádný dišputát: naši chlapi snědí sladké jídlo (palačinky nebo lívance s marmeládou nebo ovocné knedlíky) jen když k němu uvařím kulajdu s houbama.

  5. Airan Novakova   18.09.2005 | 12:24 | reagovat |

    No nevim, nevim...kdyby v te amolete byl platek sunky, k te fazolacce bych rada prikusovala...ale amoleta s marmeladou k fazolacce? Treba to nekomu bude chutnat...proti gustu zadny disputat:-)))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web