Autor:

Fazolačka aneb žádný hněv a žádná rvačka

Snadné
Vývar
Fazole
nebo i jiné
300 g
Uzené maso 100 g
Feferonka 1 ks
Cibule 1 ks
Bobkový list 1 ks
Masox 1 kostka
Dokončení
Tuk 2 lžíce
Mouka 2 lžíce
Cibule
nakrájená
1 ks
Klobása 1 ks
Rajský protlak 1 plechovka
Zakysaná smetana 1 kelímek

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Napřed si fazole namočíme přes noc a druhý den je povaříme 20 minut v patlanci (Papinově tlakovém hrnci) společně s uzeným, feferonkou, půlkou cibule, bobkáčem a masoxem. Pokud nemáme patlanec, vaříme fazole do té doby než jsou měkké v obyčejném velkém hrnci. V jiném hrnci necháme na troše tuku zesklovatět pokrájený zbytek cibule. Zaprášíme moukou, zalijeme vychladlým vývarem, přidáme nakrájenou klobásu, 2 lžíce rajského protlaku a povaříme. Zahustěte rozmixovanou polovinou fazolí (druhou nechte na pokoji :-) tu přídáme potom) a dochutíme česnekem, majoránkou a citronovou šťávou. Tečku za mistrovským dílem v každém talíři udělá kopeček zakysané smetany.

K fazolačce jsou nejlepší dalamánky a k dalamánkům pivo. Zkuste! Vždyť přece létat je tak snadné.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Reklama
Gastronomické poklady šťavnaté Brazílie Články z

Komentáře k receptu: Fazolačka aneb žádný hněv a žádná rvačka

Komentáře

  1. Lenka Blahutová   30.09.2008 | 10:18 | reagovat |

    Já přidávám ještě kysané zelí...vyzkoušejte, je to moc velká dobrota. Název receptu je fazolačka po Uhersku...i když to vypadá složitě, je to celkem rychlovka. A je toho hlavně móóc :-)

  2. Kamil Krybus   21.02.2008 | 22:19 | reagovat |

    Fazolačku dělám dost podobně. Pouze doporučuji místo kousku uzeného dát vařit současně s fazolemi uzená žebra. Mixování fazolí mi připadá zbytečné, protože v tlakáči se fazole obvykle rozvaří.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web