Autor:

Fasolada - řecká fazolová polévka

Snadné
Ingredience
Fazole 300 g
Vývar
z uzeného masa, nebo kostky
 
Kořenová zelenina 250 g
Brambory 400 g
Sůl  
Cibule  
Česnek  
Mletá paprika  
Olej  
Pórek
nebo petrželka na ozdobení
 

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Fazole namočíme do vývaru (alespoň na 4 hodiny) a poté uvaříme s nakrájenými bramborami (vaříme-li pouze ve vodě, přidáme bujón).
Ještě před koncem vaření přidáme osmaženou zeleninovou směs: na tuku osmažíme cibulku, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, chvíli jí restujeme, pak okořeníme paprikou a drceným česnekem.
Vše ještě chvíli povaříme a dosolíme.
Nezahušťujeme, to zajistí rozvařené fazole nebo brambory. Na talíři zdobíme petrželkou nebo pórkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.75 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 4x)
Reklama
Houby na talíři Články z

Komentáře k receptu: Fasolada - řecká fazolová polévka

Komentáře

  1. Marie Vlckova   10.08.2015 | 15:56 | reagovat | závadný

    Cerstve, jen v polevce rozpustene maslo je urcite dietnejsi nez kdyz se na nem smazi zelenina.

    1. Di   06.04.2016 | 7:04 | reagovat | závadný

      A proč by se zelenina měla smažit na másle? Do takovéhle polévky patří olivový olej, a ten je určitě dietnější než máslo, byť rozpuštěné v hotové polévce! :-\

  2. Romana   12.02.2014 | 10:10 | reagovat | závadný

    Báječná, ten citron je v tom dokonalý :-) Doporučuji všem

  3. Janaso   18.05.2013 | 17:37 | reagovat | závadný

    Velmi dobrá, rozhodně zopakuji.

  4. Lenka   27.01.2012 | 17:20 | reagovat | závadný

    také žiju v Řecku a nebyla by to správná fasulada, kdyby se tam nepřidal citron s olivovým olejem - každý přidává na talíři podle chuti.... bez toho by to nebylo ono ;-)

  5. CHRISSA MAROGLOU   09.10.2009 | 12:11 | reagovat | závadný

    dobry den dovolte abych pridala ze pani Marsi to ma spravne...ziju v Recku od malicka tak vlastne reckou znam lip nez ceskou kuchyn'- FASOLE PRES NOC namocit do vody...a jeste dodam ze ZADNA ZELENINA se NESMAZI!- akorat se tam prida olivovy olej ke konci do vyvaru az tam vsechno je..dalsi je spravny dekuji

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web