Farské kotlety

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřové kotlety
    • 8
      ks brambory Větší
    • 5
      ks cibule Větší
    • 250
      ml smetana
    • uzený sýr Nebo Eidam
    • 1
      kostka masox
    • 2
      dl bílé víno Popřípadě voda
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupanou cibuli nakrájím na kolečka (čím více, tím lépe). Položím do vymazaného pekáče. Oloupané brambory nakrájím také na kolečka, přidám do pekáče, osolím, opepřím.
2
Naklepané kotlety vložím na brambory a zasypu zbytkem cibule. Podliji vínem s masoxem a peču zakryté v předehřáté troubě. Po půl hodině přidám smetanu. Před koncem pečení posypu nastrouhaným sýrem.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Lucka
    Lucka |

    12. 11. 2006 18:05

    Delam to jako je uvedene v receptu a masicko je pekne mekke. Mozna, ze kotlety s kosti jsou jeste lepsi.

  • Kamil Krybus
    Kamil Krybus |

    7. 11. 2006 22:52

    Jen doplním Aju. Kotlety se orestují, posypou cibulí a sýrem a zapečou v troubě - to je základní recept na farské kotlety.

  • Aja
    Aja |

    6. 11. 2006 10:41

    Určitě to bude výborné, jenom v originále je tento recept pod tímto názvem dost odlišný.