Autor:

Falešné gnocchi s kuřetem a špenátovou omáčkou

Střední
Gnochci
Bramborové knedlíky v prášku 1 balíček
Polohrubá mouka
1/4 množství balení brambor. knedlíku
 
Voda
dle návodu
 
Kuřecí maso
nebo krůtí maso
 
Špenát
mražený
1 ks
Smetana
na vaření
1 ks
Česnek 3 stroužek

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Přílohy, Drůbeží

Kuřecí nebo krůtí maso naklepeme, nakrájíme na malé kostičky a osmahneme na trošce másla.

Špenát rozmrazíme, vodu slijeme a povaříme se smetanou, dochutíme solí a česnekem. Do špenátu (má konzistenci hustší omáčky) přidáme osmažené maso a ještě chvíli povaříme.

Gnochci - zjistíme hmotnost sypké směsi v prášku (je to napsané na sáčku) a pak k této směsi přidáme 1/4 hmotnosti polohrubé mouky. (Pokud váží pytlík směsi 400 g, tak k němu přisypeme ještě 100 g polohrubé mouky). Vody ale přidáváme pouze tolik, kolik je uvedeno na balení sáčku, ne více!

Vytvarujeme šišky, nakrájíme na malé dílky, z každého uděláme na vále poprášeném polohrubou moukou kuličku a tu ještě „rozplácneme“ vidličkou, aby tam byly vidět zuby té vidličky. Vhazujeme do vařící osolené vody a vaříme, až gnochci vyplavou.

Podáváme se špenátovou omáčkou s masem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Barevný salát s malinami Zábavné jarní saláty Články z

Komentáře k receptu: Falešné gnocchi s kuřetem a špenátovou omáčkou

Komentáře

  1. Lucie Jiránková   11.02.2010 | 11:40 | reagovat | závadný

    Teda já to snad budu muset vyzkoušet :-) Po té co jsem přečetla, že to jí i manžel, který špenát nesnáší.............jen by mě zajímalo, jak jste ho přemluvila, aby to ochutnal :-) Gnocchi z penny už jsem měla dvakrát v ruce, ale po každé jsem je vrátila, to půlkilové balení za 40kč mi přijde hrozně drahé a pochybuji že by vůbec bylo dostačující pro manžela (a to máme ještě dva kluky :-) ) Takže tato pytlíková verze u mě určitě nezůstane bez povšimnutí a vyzkouším. A jelikož jsem gnocchi ještě nikdy nejedla, tak aspoň nebudu mět s čím srovnávat :-)

  2. Lusinda   26.10.2007 | 15:40 | reagovat | závadný

    Bylo to skvělé a překvapivě rychlé a jednoduché.Dcerka mi teď po nemoci již delší dobu nechce moc jíst,ale dnes si prý "pošmákla".Lidko díky.

  3. Lenka Andörferová   03.08.2007 | 15:48 | reagovat | závadný

    Gnocchi miluji a zároveň se mi nechce dlouho stát u plotny, takže určitě tento recept vyzkouším a to hned dnes, jakmile večer dorazím z práce! Děkuji!!!:-))

  4. Di   20.07.2007 | 6:51 | reagovat | závadný

    Moc dobré. Tímto jídlem jsem v jednom z minulých parných dní vyřešila problém, jak uvařit teplé jídlo a nepadnout u plotny. Jen ty noky jsem trochu ošidila a koupila hotové balení.

  5. Eva Staňková   24.04.2007 | 12:00 | reagovat | závadný

    Je to fantastický, zrovna jsem se dala do jídla. Dělám gnocchi dost podobně, ale tahle omáčková verze jde do krku úplně sama. Přidala jsem navrch parmezán.

1 2 3 4 ... 6 ... 9 ... 11 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web