Falešná rybí polévka

Ingredience
Hrubá mouka
krupice
80 g
Máslo 60 g
Kořenová zelenina 4 lžíce
Pepř mletý
černý
 
Muškátový květ 1 špetka
Mléko 1/2 hrnek
Žloutek 1 ks
Sůl  
Petrželová nať  

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Z tuku a hrubé mouky (krupice) připravíme světlou jíšku, zalijeme jí vodou, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, v nichž převládá mrkev, osolíme, opepříme a povaříme. Nakonec polévku zjemníme rozšlehaným žloutkem, promícháme a dochutíme muškátovým květem a nadrobno nasekanou zelnou petrželovou natí. Podáváme s nudličkami z rohlíků osmažených na másle.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Bryndzové pirohy Vyzkoušejte speciality ze slovenské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Falešná rybí polévka

Komentáře

  1. Petronela   24.12.2013 | 9:24 | reagovat |

    Nazývá se takto už řadu let ,protože osmahlá krupice (lepší nežli hrubá mouka) připomíná v polévce jikry:-)) ;-)

  2. Anna   21.12.2010 | 18:19 | reagovat |

    Dobrá zeleninová polévka,proč ale rybí?Nechápu :-(

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Opice nadchnou výprodeje, Psy čekají problémy v rodině Horoskop na další týden: Opice nadchnou výprodeje, Psy čekají problémy v rodině
7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě 7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě
Vytisková, Štíbrová a Prachařová v jiném stavu: Kdo další se letos taky dočká? Vytisková, Štíbrová a Prachařová v jiném stavu: Kdo další se letos taky dočká?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web