Falešná rybí polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 80
      g hrubá mouka krupice
    • 60
      g máslo
    • 4
      lžíce kořenová zelenina
    • pepř mletý černý
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 0,5
      hrnek mléko
    • 1
      ks žloutek
    • sůl
    • petrželová nať

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z tuku a hrubé mouky (krupice) připravíme světlou jíšku, zalijeme jí vodou, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, v nichž převládá mrkev, osolíme, opepříme a povaříme. Nakonec polévku zjemníme rozšlehaným žloutkem, promícháme a dochutíme muškátovým květem a nadrobno nasekanou zelnou petrželovou natí. Podáváme s nudličkami z rohlíků osmažených na másle.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Petronela
    Petronela |

    24. 12. 2013 09:24

    Nazývá se takto už řadu let ,protože osmahlá krupice (lepší nežli hrubá mouka) připomíná v polévce jikry:-)) ;-)

  • Anna
    Anna |

    21. 12. 2010 18:19

    Dobrá zeleninová polévka,proč ale rybí?Nechápu :-(