Falešná rybí polévka

Ingredience
Hrubá mouka
krupice
80 g
Máslo 60 g
Kořenová zelenina 4 lžíce
Pepř mletý
černý
 
Muškátový květ 1 špetka
Mléko 1/2 hrnek
Žloutek 1 ks
Sůl  
Petrželová nať  

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Z tuku a hrubé mouky (krupice) připravíme světlou jíšku, zalijeme jí vodou, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, v nichž převládá mrkev, osolíme, opepříme a povaříme. Nakonec polévku zjemníme rozšlehaným žloutkem, promícháme a dochutíme muškátovým květem a nadrobno nasekanou zelnou petrželovou natí. Podáváme s nudličkami z rohlíků osmažených na másle.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Hříbkovo-bramborová polévka Slavnostní menu časopisu F.O.O.D. Články z

Komentáře k receptu: Falešná rybí polévka

Komentáře

  1. Petronela   24.12.2013 | 9:24 | reagovat |

    Nazývá se takto už řadu let ,protože osmahlá krupice (lepší nežli hrubá mouka) připomíná v polévce jikry:-)) ;-)

  2. Anna   21.12.2010 | 18:19 | reagovat |

    Dobrá zeleninová polévka,proč ale rybí?Nechápu :-(

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web