Autor:

Falafel

Střední
Na kuličky
Cibule 1 ks
Česnek 1 stroužek
Petrželka 1/2 svazek
Citronová šťáva 1 lžíce
Sůl  
Hrách
sušený
250 g
Koriandr - mletý 1/2 lžička
Paprika
a římský kmín
 
Olej
na fritování
1 l
Na omáčku
Bílý jogurt 300 g
Citronová šťáva 1 lžíce
Sůl  
Hroznové víno
nejlépe modrého
1 lžíce
Sezamová pasta 1 lžíce
Harisa
podle chuti
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Do mísy nasypeme hrachor, přelijeme vodou a necháme přes noc namáčet. Druhý den oloupeme cibuli a česnek a nahrubo nasekáme. Omyjeme petrželku, odstraníme silnější stonky. Necháme okapat hrachor a společně s nakrájenými přísadami mixujeme do velmi jemné pasty. Dochutíme kořením, citronovou šťávou a solí a tvoříme malé kuličky. Hmotu spíš mačkáme dohromady, než zakulacujeme. Rozpálíme olej a kuličky fritujeme při střední teplotě 4-5 minut.

Po vyjmutí je necháme okapat a odložíme na kuchyňský papír, který odsaje přebytečný tuk a mastnotu. Omáčku připravíme z omytých kuliček vína, které nakrájíme nadrobno, přičemž se snažíme odstranit jádra. Smícháme s jogurtem, citronovou šťávou a sezamem, dochutíme solí a harissou.

Falafel namáčíme do omáčky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2
4 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 2x)
Bramborový krém se sýrem Jak připravit sobotní oběd z farmářského trhu Články z

Komentáře k receptu: Falafel

Komentáře

  1. verunka   02.06.2012 | 11:17 | reagovat | závadný

    Vypadá to dobře. Chtěla jsem se do toho pusti, akorát nemám friťák. Tak teď nevím.. :-$

  2. pAJa   12.04.2012 | 11:03 | reagovat | závadný

    Objevila jsem ve zdravé výživě v KM přímo směs na falafel. Je přírodní, smícháte s vodou, necháte 10 min.odpočinout a smažíte! Dělala jsem placky, ale chce to asi více oleje, aby se udělaly.

  3. Petule B.   16.10.2008 | 23:45 | reagovat | závadný

    Hned vyzkouším, mám na falafel nostalgické vzpomínky z Izraele, kde jsem nějaký čas žila... jen bych poprosila o upřesnění: na tento recept se tedy používá hrách - přesně který (ten co se dá koupit v ČR - zelený nebo žlutý, loupaný, neloupaný)?. Protože jinak vím, že na falafel se používá spíš cizrna. Děkuji.

  4. Ivana Přikrylová   16.10.2008 | 23:05 | reagovat | závadný

    To jsem ráda že se tu tento recept objevil, tyto kuličky jsem jedla v Izraeli a moc mi chutnaly.

  5. Martina Jaworin   22.11.2006 | 10:27 | reagovat | závadný

    Já tohle také delam, je to dobrota. Já tam přidávám nasrouhanou mrkev ješte. Jinak můžu doporučit je to moc dobré.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Jak skloubit práci se starostí o děti? Jak skloubit práci se starostí o děti?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web