Exotica

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí maso prsa
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • smetana ke šlehání
    • 400
      ml kokosové mléko
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 3
      lžíce voda
    • strouhaný kokos
    • sůl
    • chilli
    • kari
    • gnocchi
    • máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve woku na trošce másla opečeme na nudličky nakrájené osolené maso. Vyjmeme a odložíme. Do woku přidáme na drobno nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Osmahneme do sklovita.
2
Do malého kastrůlku s tlustým dnem dáme cukr, vodu a trochu strouhaného kokosu a vše povaříme, až se vytvoří sirup. Do woku přidáme k osmahnuté cibulce kokosové mléko a půlku šlehačky. Vaříme a během vaření přidáme sirup, až tato směs zhoustne, přidáme druhou půlku šlehačky, osolíme, řádně ochutíme chilli kořením a přidáme trošku kari.
3
Čekáme, až omáčka zhoustne, zároveň připravujeme gnocchi, krátce před dokončením omáčky do ní přidáme kousky masa a lehce prohřejeme. Podáváme.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Patrick Schmitt
    Patrick Schmitt |

    6. 10. 2007 00:43

    Halušky ovšem mají zcela odlišnou chuť. Ty totiž chutnají podobně jak neochucené bramboráky, gnocchi naopak připomínají chutí spíše těstoviny. Gnocchi není těžké sehnat. V hypermarketech se dají najít buď v mražených potravinách nebo v oddělení s exotickými potravinami, občas jsou zařazené i mezi těstovinami. Kdo chce, může si vyrobit i Gnocchi domáci...jsem si jist, že tu existuje mnoho receptů ;-) Přeji mnoho zdaru při vaření

  • Sc.
    Sc. |

    26. 9. 2007 09:44

    Zjednodušeně řečeno - jsou to italské bramborové noky. Dostanete je v každém supermarketu, nebo je přinejhorším můžete nahradit obyčejnými českými haluškami.

  • Josef Prchlík
    Josef Prchlík |

    25. 9. 2007 21:17

    Zdravicko..jen sem se chtel zeptat co je to to gnocchi..??dekuji..

  • tatuška
    tatuška |

    10. 9. 2007 17:45

    Je to velmi dobré, neboť jsem to jedla přímo od tohoto šikovného autora :-), fakt mňamka. Taková zvláštní, sladkopikantní chuť.