Autor:

Excelentní pomazánka na chlebíčky

Střední
Ingredience
Zeleninová směs
sterilovaná
1 sklenice
Vařená vejce
natvrdo
2 ks
Brambory
větší, uvařené ve slupce
2 ks
Rohlík
starší, téměř tvrdý
1 ks
Měkký salám
vcelku
150 g
Cibule
větší
1 ks
Nakládané okurky 3 ks
Tatarská omáčka 1 balíček
Majonéza 1 balíček
Lučina
nebo něco podobného
1 ks
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Cukr
popřípadě
 

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Pomazánky

Ze sklenice zeleniny slijeme vodu (lák), vejce uvaříme natvrdo, brambory ve slupce (posléze vychladíme a oloupeme). Umeleme zeleninu, vejce, brambory (vychladlé), cibuli, okurky a salám na masovém mlýnku a v případě nutnosti dohustíme pomletým rohlíkem (plní funkci zahušťovadla, na chuti to není znát). Přidáme sáček majolky, sáček tatarky, čerstvý sýr, umícháme, osolíme, opepříme, popřípadě přidáme lžičku cukru, pokud by se pomazánka zdála příliš kyselá. Pokud umeleme se zeleninou i feferonku, která většinou ve skleničce bývá, pomazánka je pak pikantní. Pokud nechcete mít pikantní pomazánku, feferonku ze směsi vyjměte.

Stačí natřít na čerstvou veku, doplnit salámem, vejcem, sýrem a nějakou zeleninkou nahoru a uvidíte - nezbude nic.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)

Komentáře k receptu: Excelentní pomazánka na chlebíčky

Komentáře

  1. marie nezlakova   26.01.2010 | 7:05 | reagovat | závadný

    Ono se to totiž i použitými surovinami salátu velmi podobá,proto asi tak i chutná.

  2. Monika Pet   25.01.2010 | 23:22 | reagovat | závadný

    Je to velmi rychlé, ale chutná to jako rozmixovaný bramb. salát.

  3. Romana Koudeláková   29.12.2007 | 21:42 | reagovat | závadný

    pomazánka je opravdu ok a je jí hodně dik za recept

  4. Zdenálička   15.12.2007 | 14:20 | reagovat | závadný

    Milá Mirko, možná by stačilo nakrájet mrkev, celer, petržel, cibulku a uvařit ve sladkokyselém nálevu.. Pak použít do pomazánky.. Samozřejmě přidat hrášek, kyselou okurku a co hrdlo ráčí - myslím, že nebudete litovat.. ;o)) Tak ať se dílo podaří...

  5. Mirka Mikulaskova   05.12.2007 | 3:28 | reagovat | závadný

    Tak tuhle pomazanku jsem jedla naposledy u me kamaradky asi pred 10 lety a moc mi chutnala. Dala bych si zase,ale na Floride nesezenu ani Moravanku,ani Kunovjanku. Delate mi pekne chute,zdravim vsechny v cesku a na morave a take kamaradku Ivu,ktera dela tuhle pomazanku skvele! Mirka

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web