Evíkův zavařený meloun

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • meloun
    • cukr
    • citron
    • hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Meloun nakrájíme na kostičky a vypeckujeme dáme do 7 dcl sklenic, 3 lžíce cukru, 1 dcl rumu a na horu 2 kolečka citrónu bez slupky. Zalijeme vařicí vodou a zavařujeme od doby varu 10-15 minut. Za týden mužeme jíst - podáváme chlazené.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • mydl
    mydl |

    1. 8. 2015 17:12

    zrovna jsem to rozjel:-) snad ten rum vydrží než to dodělám:-Dchtěl bych to otevřít až v zimě dávám mandlový božkov tak že žádná síla ale doufám že to správně okoření,díky za recept <3

  • Evule
    Evule |

    22. 12. 2006 12:48

    Jelikož už meloun zavařuji několik let,můžu předat malou radu.Nechám jen přejít varem,tak zvaně chytit víčko.Meloun se nerozvaří a vážně chutná!!!Jinak je myšleno - sklenice o objemu 7 dcl.

  • Anonym
    Anonym |

    27. 8. 2006 21:24

    Já se zas bojím, že pokud budu meloun zavářet 15 minut, bude z něj v tom lepším případě džem

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    22. 8. 2006 12:23

    Podle mě je to myšleno tak,že nakrájený meloun dáme do sklenic o obsahu 7 dcl.Kolik jich bude,záleží na tom,kolik toho melounu budete chtít zavařit.

  • Alenka Aová
    Alenka Aová |

    20. 8. 2006 18:40

    Promiňte, nechápu do 7ks decových skleniček nebo do kolika 0,7dc sklenic?? Díky.