Autor:

Evčiny jahodové řezy

Střední
piškot
Vejce
Cukr 210 g
Hnědý rum 1 lžíce
Kakao 30 g
Polohrubá mouka 160 g
Ořechy 60 g
Prášek do pečiva 1 balíček
náplň
Jahody 1 sklenice
Maizena 4 lžíce
Máslo 250 g
Moučkový cukr 100 g
Čokoládová poleva  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Piškot: vejce, mletý cukr, rum a kakao ušleháme a pomalu přidáváme mouku, nasekané ořechy a prášek do pečiva. Směs vlejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 15 minut (zkoušíme špejlí, zda je těsto hotové).<BR>Náplň: maizenu uvaříme v jahodové šťávě a necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem a s vychladlou maizenou smícháme na krém, do kterého nakonec vmícháme na kousky nakrájené jahody. Nakonec polejeme čokoládovou polevou a necháme v lednici ztuhnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Nejsladší ozdoby velikonočních cupcakes Články z

Komentáře k receptu: Evčiny jahodové řezy

Komentáře

  1. lenka.hrabkova   02.04.2011 | 12:20 | reagovat |

    Maizena je škrobová moučka, tedy v česku známá spíše jako Solamyl..

    1. Simča S.   02.04.2011 | 15:42 | reagovat |

      Lenko - trochu tě doplním: Maizena je kukuřičný škrob, kdežto Solamyl je jemný braborový škrob. Já tedy po pravdě neřeším, který je v receptu uveden, pro mne škrob jako škrob a používám ten, co mám právě doma.... Simča S.

  2. Zdena z JM   21.04.2008 | 6:26 | reagovat |

    Jen jsem si dovolila napsat odpověď na dotaz paní Blanky-"čím nahradit maizenu".

  3. Mitril   20.04.2008 | 15:41 | reagovat |

    buchta výborná.maizena nebyla vubec treba,vanilkový pudink s vlastními zmrazenými jahodami.number 1.

  4. Tereza J.   19.04.2008 | 16:06 | reagovat |

    Maizena je výborná na zahusťovanie nielen sladkých štiav a pod, ale aj na zahusťovanie polievok, omáčok, marinuje sa v nej s inými ingredienciami dobre mäso na čínske jedlá a pod. Takže ju mám stále doma. Mám pocit, že maizena sa asi v slovenskej kuchyni používa oveľa viac ako v českej.

  5. Mirka P.   19.04.2008 | 14:33 | reagovat |

    Maizenu doma běžně nemám a kvůli čtyřem lžicím v tomto receptu bych ji pravděpodobně nekoupila. To bych radši použila ten ten jahodový nebo vanilkový puding, který mívám pořád, jak radí paní Zdena z JM.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných
Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu
Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy? Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web