Autor:

Evčiny jahodové řezy

Střední
piškot
Vejce
Cukr 210 g
Hnědý rum 1 lžíce
Kakao 30 g
Polohrubá mouka 160 g
Ořechy 60 g
Prášek do pečiva 1 balíček
náplň
Jahody 1 sklenice
Maizena 4 lžíce
Máslo 250 g
Moučkový cukr 100 g
Čokoládová poleva  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Piškot: vejce, mletý cukr, rum a kakao ušleháme a pomalu přidáváme mouku, nasekané ořechy a prášek do pečiva. Směs vlejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 15 minut (zkoušíme špejlí, zda je těsto hotové).<BR>Náplň: maizenu uvaříme v jahodové šťávě a necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem a s vychladlou maizenou smícháme na krém, do kterého nakonec vmícháme na kousky nakrájené jahody. Nakonec polejeme čokoládovou polevou a necháme v lednici ztuhnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Evčiny jahodové řezy

Komentáře

  1. lenka.hrabkova   02.04.2011 | 12:20 | reagovat | závadný

    Maizena je škrobová moučka, tedy v česku známá spíše jako Solamyl..

    1. Simča S.   02.04.2011 | 15:42 | reagovat | závadný

      Lenko - trochu tě doplním: Maizena je kukuřičný škrob, kdežto Solamyl je jemný braborový škrob. Já tedy po pravdě neřeším, který je v receptu uveden, pro mne škrob jako škrob a používám ten, co mám právě doma.... Simča S.

  2. Zdena z JM   21.04.2008 | 6:26 | reagovat | závadný

    Jen jsem si dovolila napsat odpověď na dotaz paní Blanky-"čím nahradit maizenu".

  3. Mitril   20.04.2008 | 15:41 | reagovat | závadný

    buchta výborná.maizena nebyla vubec treba,vanilkový pudink s vlastními zmrazenými jahodami.number 1.

  4. Tereza J.   19.04.2008 | 16:06 | reagovat | závadný

    Maizena je výborná na zahusťovanie nielen sladkých štiav a pod, ale aj na zahusťovanie polievok, omáčok, marinuje sa v nej s inými ingredienciami dobre mäso na čínske jedlá a pod. Takže ju mám stále doma. Mám pocit, že maizena sa asi v slovenskej kuchyni používa oveľa viac ako v českej.

  5. Mirka P.   19.04.2008 | 14:33 | reagovat | závadný

    Maizenu doma běžně nemám a kvůli čtyřem lžicím v tomto receptu bych ji pravděpodobně nekoupila. To bych radši použila ten ten jahodový nebo vanilkový puding, který mívám pořád, jak radí paní Zdena z JM.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web