Autor:

Ernstův choucroute

Střední
Ingredience
Vepřové maso
uzený bůček
250 g
Cibule
velká
1 ks
Česnek 1 stroužek
Bobkový list 4 ks
Nové koření
kuličky
1 ks
Pepř mletý
kuličky
5 ks
Kysané zelí 500 g
Masox
dle chuti
1 kostka
Voda 1/2 l
Kuřecí prsa
prsní
4 ks
Omáčka
Zakysaná smetana 250 ml
Med 1 lžíce
Křen 1 lžička
Petržel 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na olivovém oleji (může být i obyčejný stolní), přidáme nakrájený česnek, bobkový list, nové koření a kuličky pepře. Chvíli restujeme a přidáme dobře propláchlé a nakrájené kysané zelí. Zalijeme bujonem a necháme asi 5 minut povařit. Mezitím si nakrájíme bůček na plátky cca 1-2 cm tlusté a přidáme do hrnce. Necháme opět asi 5 minut společně vařit. Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky, osolíme, kdo chce, může opepřit, a položíme na zelí. Takto spolu vaříme kolem 15 minut, prostě až bude kuřecí hotové.

Ingredience na omáčku smícháme dohromady a podáváme k hotovému choucroutu. Zkuste to, je to fakt mňamka!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Jednohubky z kozího sýra a oříšků Tip na víkend: Oříškové variace Články z

Komentáře k receptu: Ernstův choucroute

Komentáře

  1. Frantiska :)   01.04.2009 | 23:48 | reagovat |

    no kysane zeli co dela babicka je taky kysela tak akorat na jidlo :) kupovane je teda hodne kysele ... a ja nic nekraju, jsem lina

  2. sottish wolf   01.04.2009 | 22:39 | reagovat |

    Antonia Trusková: myslim, ze neni mysleno krajet zeli jeste podelne :-D

  3. Antonia Trusková   06.03.2009 | 19:29 | reagovat |

    Je prekvapujúce, ako sú ochutené tie isté produkty v závislosti od krajiny. U nás je kyslá kapusta takej miernej chuti, ze este pridávame ocot a Vy radíte "dobře propláchlé a nakrájené ". Taktiez nám je "nepochopitelné", naco este treba krájat "kysané zelí", ked je nakrájané temer ako vlasy.Darmo, iný kraj, iné zvyky. Ale tú poriadne kyslú kapustu Vám závidíme.

  4. Zuzana Kalábová   28.02.2009 | 17:27 | reagovat |

    Jedná se o petrželovou nať - může být čerstvá, ale dobrá je i sušená.

  5. Klára Keselyova   26.02.2009 | 21:47 | reagovat |

    Ten petržle, do omáčky, je vňať, alebo koreň zostrúhaný?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Tři ženy prozradily, proč si začaly se ženáčem. Co jim to dalo? Tři ženy prozradily, proč si začaly se ženáčem. Co jim to dalo?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web