Elvovy kapustové kolky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kapusta Hlávka
    • anglická slanina
    • plátkový sýr Uzený
    • sádlo
    • smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kapustovou hlávku opatrně oloupeme, list po listu. Ty horní "pandrholáky" necháme a takových 10 kusů spaříme na 3-5 minut v kastrólu s horkou vodou. Tu pak můžete použít na polévku. Vychladlé listy smotáme vždy s plátkem slaniny a dvěma plátky uzeného sýra. Poklademe do vymaštěného pekáčku a 20-30 minut zapékáme.
2
Nakonec polejeme smetanou a osolíme. Podáváme s brambory, které poléváme vzniklým ňahňáníčkem. Jednoduché a zvládne to každý.
Zařazení: Maso Uzené

Komentáře k receptu

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    15. 2. 2007 06:36

    Vyzkoušela jsem a všem doporučuji.Je to velmi jednoduché,rychlé a výborné.Kapustové listy opravdu stačí vařit pár minut,protože se vše potom ještě peče.Jako přílohu jsem podávala brambory a zeleninový salát.Ze zbytku kapusty jsem uvařila "kapustovou polévku s uzeným masem a kroupami".Tu už mám vyzkoušenou a také doporučuji.

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    12. 4. 2006 15:38

    Nemela by se ta kapusta varit trochu dele? Me zkusennosti s kapustou jsou, ze ji vzdy musim varit aspon 20 minut, aby zmekla. Nebo v tomto pripade zmekne az pri peceni?

  • Hana Vorovková
    Hana Vorovková |

    11. 4. 2006 16:38

    Mám ráda kapustu a tohle mi připadá velmi zajímavé.Jdu ozkoušet díky