Autor:

Elfský Chléb Lembas

Střední
Ingredience
Tuk 50 g
Vejce 1 ks
Cukr 100 g
Vanilkový cukr 1 ks
Hladká mouka 150 g
Skořice 1 lžička
Káva
stačí trocha silné kávy
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Domácí pekárna

Smíchejte všechny přísady, ale uschovejte si stranou část rozšlehaného vejce. Vypracujte těsto (podle potřeby přidejte tuk či mouku), zformujte je do tvaru koule a uložte asi na hodinu do ledničky. Pak z něj vytvarujte váleček a nakrájejte jej na plátky asi centimetr silné. Potřete lembas zbytkem vejce (můžete jej ozdobit rozinkami, chcete-li).

Pečte v troubě předehřáté na 175 °C 10-20 minut, dokud nezíská světle hnědou barvu. Nenechávejte jej ztmavnout, chutnal by pak hořce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Reklama
Kaštanová krémová polévka Lednová hostina s rodinou Články z

Komentáře k receptu: Elfský Chléb Lembas

Komentáře

  1. Kaila   10.08.2015 | 6:49 | reagovat |

    Je to vlastně jednoduché linecké, že? Nám to bohužel ztvrdlo... ale voní dobře.necháme ho den změknout a uvidí se.

  2. Borec   18.03.2011 | 17:11 | reagovat |

    vynikající je to mňamka 8-) <3 :-)) ;-) :-) :-D :-[

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web